323
Ο Κώστας Μπακογιάννης σε φωτογραφία στην αγκαλιά του πατέρα του Παύλου Μπακογιάννη | Facebook

Κώστας Μπακογιάννης: Η φωτογραφία με τον Παύλο, την Αλεξία και τον παππού Μπακογιάννη

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2018, 13:36
Ο Κώστας Μπακογιάννης σε φωτογραφία στην αγκαλιά του πατέρα του Παύλου Μπακογιάννη
|Facebook

Κώστας Μπακογιάννης: Η φωτογραφία με τον Παύλο, την Αλεξία και τον παππού Μπακογιάννη

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2018, 13:36

Με μία φωτογραφία – ανάμνηση των παιδικών του χρόνων, στην αγκαλιά του πατέρα του, ο Κώστας Μπακογιάννης τίμησε τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη που σαν σήμερα, πριν από 29 χρόνια, δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

«Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε», ήταν η λεζάντα με την οποία συνόδευσε τη φωτογραφία, όπου ο Παύλος Μπακογιάννης κρατά στα χέρια του τον γιο του, ενώ δίπλα τους κάθεται η μικρή Αλεξία και ο παππούς Κώστας Μπακογιάννης, ιερέας στο Καρπενήσι.

Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε.

Geplaatst door Κώστας Μπακογιάννης op Woensdag 26 september 2018

Ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1989, την ημέρα που η Βουλή επρόκειτο να αποφασίσει αν θα παρέπεμπε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο για το λεγόμενο «σκάνδαλο Κοσκωτά».

Στις 7:58 το πρωί, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες τριών ενόπλων στην είσοδο του γραφείου του στην οδό Ομήρου στο Κολωνάκι.

Η είσοδος του γραφείου του Παύλου Μπακογιάννη στην οδο Ομήρου λίγο μετά τη δολοφονία του

Βαρύτατα τραυματισμένος διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου εξέπνευσε μία ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με μαρτυρία της συζύγου του, Ντόρας Μπακογιάννη (μαζί στη φωτογραφία κάτω), στη δίκη της 17Ν, ο Παύλος Μπακογιάννης είχε περάσει το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας του στα γραφεία του Συνασπισμού και για αυτό είχε πει στον φρουρό του να μην τον συνοδεύσει ως το γραφείο του στο Κολωνάκι.

«Να είναι το αίμα τού Παύλου Μπακογιάννη το τελευταίο που χύνεται άδικα σ’ αυτόν τον τόπο», είχε πει την ίδια ημέρα στη Βουλή, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (δείτε το βίντεο κάτω) υπό το χειροκρότημα των βουλευτών από όλες τις πτέρυγες.

«Οι αγώνες σου απέναντι στον διχασμό και το μίσος» παραμένουν και σήμερα επίκαιροι, «29 χρόνια μετά, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», ήταν το μήνυμα της Ντόρας Μπακογιάννη για τη «μαύρη» επέτειο της δολοφονίας του συζύγου της.

Για τη δολοφονία Μπακογιάννη  καταδικάστηκαν στις 17 Δεκεμβρίου 2003, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, σε ισόβια κάθειρξη οι Δημήτρης Κουφοντίνας, Ηρακλής Κωστάρης και Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και σε 15 χρόνια κάθειρξη οι Σάββας Ξηρός και Βασίλης Τζωρτζάτος.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...