290
|

Κύπρος: Βίντεο ντοκουμέντο του απαγωγέα με τα δύο 11χρονα

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2018, 12:24

Κύπρος: Βίντεο ντοκουμέντο του απαγωγέα με τα δύο 11χρονα

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2018, 12:24

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο του απαγωγέα του δύο 11χρονων στη Λάρνακα, να οδηγεί τα δύο παιδιά στο διαμέρισμά του.

Στο βίντεο που παρουσιάσε το κυπριακό δίκτυο Sigmalive, αποτυπώνεται καρέ καρέ η στιγμή που ο απαγωγέας οδηγεί τα δύο αγόρια στο διαμέρισμά του.

Την Τετάρτη ο 35χρονος απαγωγέας Γιώργος Νικολάου (κάτω η φωτογραφία του, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από τα κυπριακά ΜΜΕ) οδηγήθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή του.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία  ενός εκ των δύο παιδιών στην αστυνομία, ο απαγωγέας τους τα προσέγγισε λέγοντας ότι είναι ο νέος δάσκαλος Γεωγραφίας και τους είπε να τον ακολουθήσουν. Ακολούθως τα έβαλε με τη βία σε όχημα που είχε σταθμεύσει σε μικρή απόσταση από το σχολείο τους, απειλώντας: «Κάτσετε αλλιώς θα σας σκοτώσω».

Στη συνέχεια τα οδήγησε στο διαμέρισμά του, τους είπε να βγάλουν τα παπούτσια τους και τους έδωσε να πιουν λεμονάδα. Κατά πληροφορίες, στη λεμονάδα είχε ρίξει κάποιο είδος ναρκωτικής ουσίας (σ.σ. σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα δύο παιδιά όταν βρέθηκαν από τους αστυνομικούς μέσα στο διαμέρισμα, ήταν ναρκωμένα).

Οσο για τα κίνητρα πίσω από την απαγωγή των δύο παιδιών, οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ο 35χρονος θα ζητούσε λύτρα από τις οικογένειές τους.

Αυτό άλλωστε υποστήριξε και ο ίδιος στις κυπριακές αρχές. Η εξήγησή του αυτή, ωστόσο, δεν έγινε πιστευτή από τους ανακριτές.

Η προσοχή εστιάζεται πλέον στα προσωπικά του αντικείμενα στο διαμέρισμα (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ), με τους αξιωματικούς της κυπριακής Αστυνομίας που έχουν αναλάβει την υπόθεση, να αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με  τα κίνητρα της απαγωγής.

Οπως εξάλλου έγινε γνωστό, ο 35χρονος εργαζόταν ως δημιουργός ιστοσελίδων και για τον λόγο αυτό παραλήφθηκαν οι υπολογιστές του για έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί η δραστηριότητα του στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...