271
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

«Κωλοτούμπα» Ζεϊμπέκ: Καθ’ υπερβολή η σύγκριση Ελλάδας – Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2021, 19:03
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

«Κωλοτούμπα» Ζεϊμπέκ: Καθ’ υπερβολή η σύγκριση Ελλάδας – Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2021, 19:03

Υπαναχώρησε από όσα προκλητικά είχε δηλώσει λίγες ώρες νωρίτερα ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος αντίθετα με την Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι ήταν μια «σύγκριση καθ’υπερβολή».

Σε δήλωσή του, έκανε ακόμη λόγο για «εκτεταμένες διαστρεβλώσεις» της παρέμβασής του στη Βουλή, η οποία συνάντησε την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ευριπίδη Στυλιανίδη από τη Νέα Δημοκρατία. Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος από τον ΣΥΡΙΖΑ δικαιολόγησε τον συνάδελφό του λέγοντας ότι «προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει» εξηγώντας ο ίδιος ότι «αυτό που εννοούσε ήταν ότι πρέπει να γίνουν βήματα για τον πλήρη προσδιορισμό των σχέσεων Εκκλησίας και κράτους».

Η δήλωση του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ έχει ως εξής:

«Ενόψει εκτεταμένων διαστρεβλώσεων ενός τμήματος της ομιλίας μου σήμερα στη Βουλή, διευκρινίζω ότι συνέκρινα καθ’ υπερβολή τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας – Τουρκίας με σκοπό να αναφερθώ στην ανάγκη κατάργησης της Σαρία στη Θράκη, που αποτελεί παραφωνία θρησκευτικής νομικής ρύθμισης σε ένα κοσμικό κράτος.

» Σαφέστατα αναγνωρίζω τις προβλέψεις του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας και θρησκευτικής ουδετερότητας. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζω και εγώ την ανάγκη πλήρους λειτουργικού διαχωρισμού πολιτείας και Εκκλησίας».

Η δήλωση του βουλευτή Ξάνθης έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης Επιτροπής της Βουλής, κατά την οποία ο κ. Ζεϊμπέκ μιλώντας στο ζήτημα της ταυτόχρονης λειτουργίας του επίσημου μουφτή και του ψευδομουφτή στην Ξάνθη ανέφερε ότι «γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες».

Πρόσθεσε ότι «λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ [ενν. στην Ελλάδα] έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω».

Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης χαρακτήρισαν απαράδεκτη τη στάση του βουλευτή και τραγικό τον ισχυρισμό του

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...