646
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στην παρέμβασή του στη Βουλή την Τρίτη | INTIMENEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απάντηση Θεοδωρικάκου στην αντιπολίτευση: «Σε ποσοστό 80% οι αστυνομικοί έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει»

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2021, 12:39
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στην παρέμβασή του στη Βουλή την Τρίτη
|INTIMENEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απάντηση Θεοδωρικάκου στην αντιπολίτευση: «Σε ποσοστό 80% οι αστυνομικοί έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει»

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2021, 12:39

Απαντήσεις για τα ποσοστά εμβολιασμού στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, στη σκιά και των δηλώσεων του υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου, έδωσε την Τρίτη, από τα ερτζιανά αλλά και από τη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αντιπαρερχόμενος έτσι την κριτική που ακούγεται από την πλευρά της αντιπολίτευσης περί «ελέγχων εμβολιασμένων από ανεμβολίαστους» (αστυνομικούς).

«Δεν μπορεί να γίνεται αξιόπιστος δημόσιος διάλογος εάν δεν είναι σε γνώση των πολιτών, της κοινής γνώμης, των ανθρώπων που κατέχουν υπεύθυνες θέσεις τα πραγματικά δεδομένα. Το ποσοστό των αστυνομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει είναι 20% αυτή την στιγμή», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, αρχικά σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά FM», ενώ σε παρέμβασή του στη Βουλή λίγο αργότερα, είπε ότι επί συνόλου 56.000 υπηρετούντων οι αστυνομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει αποτελούν το 20% του.

«Τις τελευταίες 75 ημέρες έχει εμβολιαστεί το 9% των αστυνομικών. Αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια πειθούς για να αρθούν παρεξηγήσεις, αμφιβολίες, προβληματισμοί γύρω από τα εμβόλια και την ανάγκη του εμβολιασμού αποδίδει και περιμένουμε να αυξηθεί περισσότερο αυτό το ποσοστό, το οποίο είναι πάνω από τον μέσο όρο της κοινωνίας. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και η ΕΛ.ΑΣ. κάνει καλά τη δουλειά της και οι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς», είπε επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Δεν υπάρχει περίπτωση, ο αστυνομικός για να κάνει τη δουλειά του να μην λάβει όλα τα μέτρα. Κανείς να μην αισθάνεται ανασφάλεια», τόνισε από το βήμα της Βουλής.

Οσο για το θέμα της υποχρεωτικότητας, ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Αστυνομία, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για να γίνουν οι αντικαταστάσεις.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στους διενεργούμενους ελέγχους, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι οι αστυνομικοί που τους διεξάγουν φορούν όλοι μάσκα και λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Είναι υποχρεωμένοι οι αστυνομικοί να κάνουν συχνά, όπως προβλέπεται, rapid test και στην πλειονότητά τους οι αστυνομικοί που διεξάγουν τους ελέγχους είναι πλήρως εμβολιασμένοι», τόνισε, σημειώνοντας ότι καθημερινά 8.000 αστυνομικοί βρίσκονται στον δρόμο για τους ελέγχους και η Αστυνομία διεξάγει το 90% των ελέγχων που γίνονται σε όλη τη χώρα.

Σε ερώτηση για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε λέγοντας ότι «αυτή η συζήτηση δεν έχει γίνει για να προσφερθεί κάτι θετικό ως ιδέα, ως λύση στην αντιμετώπιση της πανδημίας και πιστεύω ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται μπροστά σ’ ένα τραγικό κενό στρατηγικής. Κινδυνολογεί και φοβίζει τον κόσμο, ακολουθώντας αντιφατικές πολιτικές και με ευκολία βάλλει ενάντια στην Αστυνομία και τον έλληνα αστυνομικό, με τον οποίο, απ’ ό,τι φαίνεται, θέλουν να έχουν μια σχέση κομματικής εκμετάλλευσης. Δεν πιστεύω ότι το θέμα προσφέρεται για μικροκομματική προπαγάνδα ενάντια στην Αστυνομία».

Αναφορικά εξάλλου με τις αλλαγές που προωθούνται στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, υποστήριξε ότι «γίνονται πράξη με ταχύτατο ρυθμό. Οπως είχα ανακοινώσει, ενισχύθηκε το κέντρο επιχειρήσεων, το γνωστό “100”, για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών. Προχωράμε τη διαδικασία προμήθειας καμερών μέσα στο 2022 και οι οποίες θα είναι στις στολές των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ και στα περιπολικά της Αμέσου Δράσεως, ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση να αδικηθεί ούτε πολίτης ούτε αστυνομικός. Επίσης, ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα η εκπαίδευση του συνόλου των αστυνομικών της ΕΛΑΣ και η αρχή θα γίνει με τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ».

Παράλληλα, προχωρά με ταχύτατο ρυθμό η ψηφιοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, ώστε να απελευθερωθούν δυνάμεις και να βρεθούν πιο κοντά στους πολίτες. Ηδη έχει γίνει πράξη η αύξηση κατά 100 των νυχτερινών περιπολιών και περιπολικών από τις 22:00 έως τις 06:00.

«Για να δείτε τη σύγκριση, μέχρι πριν από 25 ημέρες το βράδυ στην Αττική υπήρχαν 60 νυχτερινές περιπολίες, τώρα υπάρχουν 160. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διαφορά, η οποία φέρνει ασφάλεια και ηρεμία, πολύ μεγαλύτερη το βράδυ, που ασφαλώς είναι ένα ζητούμενο για κάθε πολίτη, για κάθε οικογένεια που θέλει να αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια» υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News