252
Το περιστατικό έγινε σε πολυσύχναστο σημείο της πόλης Τρίερ | Bild.de

Γερμανία: Οδηγός σε αμόκ έπεσε στο πλήθος – τέσσερις νεκροί, πολλοί τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 18:01
Το περιστατικό έγινε σε πολυσύχναστο σημείο της πόλης Τρίερ
|Bild.de

Γερμανία: Οδηγός σε αμόκ έπεσε στο πλήθος – τέσσερις νεκροί, πολλοί τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 18:01

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοι τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα πάνω σε πεζούς στην πόλη Τρίερ, στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο.

Ενα από τα θύματα, όπως ανέφερε το BBC, είναι ένα κορίτσι, επισήμως όμως δεν έχουν δοθεί στοιχεία για το φύλο ή τις ηλικίες τους.

Ο δήμαρχος της πόλης Βόλφραμ Λάιμπε είπε ότι οι τραυματίες φτάνουν τους 15, πολλοί από τους οποίους είναι σοβαρά. Σε δηλώσεις του είπε ότι ο οδηγός «έπαθε αμόκ μέσα στην πόλη. Περπάτησα μέσα από το κέντρο της πόλης και ήταν τρομακτικά».

Αυτό επιβεβαίωσε και ένας αυτόπτης μάρτυρας, που είπε σε τοπική εφημερίδα ότι ένα Range Rover κινείτο με 70-80 χιλιόμετρα την ώρα στο κέντρο της πόλης.

Ενώ πλησίαζε το πλήθος, το αυτοκίνητο συνέχισε να επιταχύνει, είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Ο οδηγός, ένας Γερμανός 51 ετών, που κατάγεται από την περιοχή, έχει συλληφθεί. Τα κίνητρά του είναι ασαφή.

Το περιστατικό συνέβη σε πεζοδρομημένη περιοχή της πόλης. Στο σημείο τις προηγούμενες χρονιές διεξαγόταν η υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, η οποία φέτος ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η Αστυνομία ζήτησε ακόμη από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο των υγειονομικών συνεργείων και των δυνάμεων ασφαλείας.

Τη θλίψη του για το συμβάν στο Τρίερ εξέφρασε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ. «Αυτό που συνέβη στο Τρίερ είναι σοκαριστικό. Οι σκέψεις μας είναι με τους συγγενείς των θυμάτων, τους πολλούς τραυματίες και όποιον εργάζεται για να φροντίσει αυτούς που επηρεάστηκαν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...