217
Η κοινοπραξία BioNTech - Pfizer ανεβάζει την παραγωγή της σε μια προσπάθεια να ανταπεξέλθει στην παγκόσμια ζήτηση για εμβόλια εναντίον της Covid-19 | REUTERS/Benoit Tessier

2,5 δισ. δόσεις εμβολίων μέσα στο έτος υπόσχονται οι Pfizer και BioNTech

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 22:46
Η κοινοπραξία BioNTech - Pfizer ανεβάζει την παραγωγή της σε μια προσπάθεια να ανταπεξέλθει στην παγκόσμια ζήτηση για εμβόλια εναντίον της Covid-19
|REUTERS/Benoit Tessier

2,5 δισ. δόσεις εμβολίων μέσα στο έτος υπόσχονται οι Pfizer και BioNTech

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 22:46

Η BioNTech και η Pfizer σχεδιάζουν να κατασκευάσουν επιπλέον 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για την Covid-19 εφέτος, αυξάνοντας τον στόχο παραγωγής τους στα επίπεδα των 2,5 δισεκατομμυρίων. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο γερμανικός όμιλος βιοτεχνολογίας στον ετήσιο  οικονομικό του απολογισμό, την Τρίτη, αποκάλυψε ότι η αυξημένη παραγωγή είναι δυνατή χάρη στις βελτιστοποιημένες διαδικασίες παραγωγής και την επέκταση του δικτύου παραγωγής και προμηθειών. «Αυξήσαμε τον στόχο εφοδιασμού μας για δόσεις 2021 σε 2,5 δισ.», δήλωσε ο διευθυντής της BioNTech, Ουγούρ Σαχίν. «Αυτό θα απαιτήσει περαιτέρω βελτιώσεις στη διαδικασία και περαιτέρω επέκταση του δικτύου προμηθευτών και μάρκετινγκ, αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να το επιτύχουμε».

Οπως έγινε γνωστό, στην μηχανή παραγωγής του εμβολίου των BioNTech και Pfizer εντάχθηκε ακόμη μία μονάδα, στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας.

Εναλλακτικές εκδόσεις

Η εταιρεία στοχεύει επίσης στη διαμόρφωση δύο εναλλακτικών εκδόσεων του εμβολίου. Μια έκδοση απλής και όχι βαθιάς ψύξης θα αφαιρούσε ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας, σε σύγκριση με ανταγωνιστές, όπως η AstraZeneca και η Johnson & Johnson τα σκευάσματα των οποίων δεν απαιτούν ειδικές συνθήκες αποθήκευσης.

Αναφορικά με την τεχνολογία εμβολίων με αγγελιαφόρο RNA ο Ουγούρ Σαχίν ήταν κατηγορηματικός: «Πιστεύουμε ότι το mRNA θα φέρει επανάσταση στον τομέα της ανοσολογίας και το BioNTech είναι σε θέση να συνεχίσει να ηγείται αυτής της επανάστασης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...