200
Την ίδια διαδικασία έχουν ακολουθήσει και πολλές άλλες φαρμακευτικές, όπως η Sinovac Biotech | REUTERS/Thomas Peter

Κορονοϊός: Βίντεο δείχνει τη γραμμή παρασκευής χιλιάδων εμβολίων της Pfizer

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 11:53
Την ίδια διαδικασία έχουν ακολουθήσει και πολλές άλλες φαρμακευτικές, όπως η Sinovac Biotech
|REUTERS/Thomas Peter

Κορονοϊός: Βίντεο δείχνει τη γραμμή παρασκευής χιλιάδων εμβολίων της Pfizer

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 11:53

Με μεγάλη ταχύτητα προχωρά η Pfizer την παραγωγή του υποψήφιου εμβολίου της για τον κορονοϊό, με στόχο να υπάρχουν 100 εκατομμύρια δόσεις διαθέσιμες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία θέλει να διαθέσει αμέσως το εμβόλιο στην αγορά, εφόσον αποδειχθεί αποτελεσματικό και ασφαλές.

Τη διαδικασία αυτή ακολουθούν σχεδόν όλες οι εταιρείες που έχουν υποψήφια εμβόλια στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών, δηλαδή λίγο πριν καταθέσουν την αίτηση έγκρισης.

Παράλληλα, για το 2021 η φαρμακοβιομηχανία σχεδιάζει την παρασκευή 1,3 δισεκατομμυρίων δόσεων.

Κάθε ασθενής θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο δόσεις του εμβολίου και το σκεύασμα απαιτεί ειδικές συνθήκες αποθήκευσης στους -70 βαθμούς Κελσίου, κάτι που ενδέχεται να αποτελέσει πρόβλημα για κάποιες χώρες.

«Ηταν υπέροχο να βλέπουμε το πρώτο φιαλίδιο να βγαίνει. Μου έφερε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό μου καθώς είδα όλη αυτή τη δουλειά να έχει ως αποτέλεσμα ένα προϊόν», δήλωσε στην Telegraph ο Μπεν Οσμπορν, επικεφαλής της εταιρείας στη Βρετανία.

Η παρασκευή των δόσεων γίνεται σε εργοστάσιο στο Βέλγιο και η Pfizer αναπτύσσει το εμβόλιο σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech. Αυτή τη στιγμή γίνονται δοκιμές σε 44.000 ανθρώπους.

Την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί ότι τον Νοέμβριο αναμένεται να κατατεθεί στις αμερικανικές αρχές αίτηση για επείγουσα έγκριση του εμβολίου (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...