441
Διμέτωπη η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Κοντονής με αφορμή τις αντιδράσεις για τη μεταγωγή Κουφοντίνα | INTIMEnews

Κοντονής: Και για τον Ανδρέα έλεγαν ότι ήταν καθοδηγητής της «17 Νοέμβρη»!

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2018, 13:33
Διμέτωπη η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Κοντονής με αφορμή τις αντιδράσεις για τη μεταγωγή Κουφοντίνα
|INTIMEnews

Κοντονής: Και για τον Ανδρέα έλεγαν ότι ήταν καθοδηγητής της «17 Νοέμβρη»!

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2018, 13:33

«Ξαναζεσταμένο φαΐ» χαρακτήρισε  ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο υπουργός υπεραμύνθηκε της νομιμότητας της μεταγωγής του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» και κατηγόρησε εκ νέου τη ΝΔ για «ακροδεξιό κατήφορο» επικαλούμενος μεταξύ άλλων στην επιχειρηματολογία του τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου που επίσης -όπως υπενθύμισε- είχε γίνει στόχος καταγγελιών περί σχέσεων με την τρομοκρατική οργάνωση.

Από τα «πυρά» του δεν γλίτωσε ούτε το ΚΙΝΑΛ το οποίο και αποκάλεσε «ιδιότυπη κεντροδεξιά, απολύτως ταυτισμένη με τη ΝΔ».

«Απαραδέκτως ξεκίνησε αυτή η θύελλα, ο στόχος είναι μικροπολιτικός, όπως πάντοτε», είπε ο κ. Κοντονής για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. «Η πολιτική της ΝΔ έχει πάρει έναν ακροδεξιό κατήφορο, αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση από θέσεις αυτού του τύπου και επιπέδου, ακούμε επιχειρήματα και αιτιάσεις που είχαν ακουστεί στο παρελθόν εις βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου, για σχέσεις με την τρομοκρατία, καθοδήγηση της 17Ν κτλ. Έχουμε ένα ξαναζεσταμένο φαΐ, μία επανάληψη», ανέφερε για την επίθεση που δέχτηκε η κυβέρνηση σχετικά με τη μεταχείριση του εκτελεστή της «17Ν».

«Όταν ένας κρατούμενος έχει τις προϋποθέσεις να υποβάλει ένα αίτημα και αυτό γίνεται δεκτό από την Επιτροπή Μεταγωγών (όχι την κυβέρνηση), είναι δυνατόν να λέμε ότι το αίτημα για αυτόν τον κρατούμενο δεν θα εξετάζεται; Ότι ο νόμος δεν θα ισχύει; Για οποιονδήποτε που επιλέγουμε εμείς; Τότε, δεν είμαστε κράτος Δικαίου…» παρατήρησε, υπογραμμίζοντας πως είναι η Επιτροπή Μεταγωγών που παίρνει τις αποφάσεις, «αποκλειστικά και κυρίαρχα». Κατά συνέπεια, διερωτήθηκε, πώς «είναι δυνατόν να ακούμε αιτιάσεις για αποφάσεις της Επιτροπής Μεταγωγών, λες και τις παίρνει η κυβέρνηση; Είναι τρέλα».

«Είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα σε μία δημοκρατία το 2018;»  συνέχισε στον ίδιο τόνο ο υπουργός Δικαιοσύνης και καταλόγισε στη ΝΔ πως έχει άλλη αντίληψη, «είχε καθιερώσει μέχρι και φυλακές Γ΄ Τύπου (τις καταργήσαμε), που δεν είχαν προσφέρει απολύτως τίποτα, αντιθέτως δημιουργούσαν περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα επέλυαν. Σήμερα δεν υπάρχουν ούτε κολαστήρια Γ΄ Τύπου ούτε “φυλακές πολυτελείας”. Έχουμε καταστήματα κράτησης για όλους όσοι εκτίουν εκεί την ποινή που επέβαλαν τα δικαστήρια».

«…Εχουν ξεφύγει εντελώς οι άνθρωποι», σχολίασε χαρακτηριστικά και δυστυχώς, πρόσθεσε, «αυτή την πορεία ακολουθεί, ως δεκανίκι της Δεξιάς και το ΠΑΣΟΚ, το είδαμε και στο ψευτοSMS … στοιχίζονται πίσω από τον Μητσοτάκη και αυτού του τύπου την ρητορεία και κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης δυστυχώς».

«Αν ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και έβλεπε κυβερνητικές συνεργασίες με τον Σαμαρά και τέτοιον κατήφορο, δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσε… εδώ δεν έχουμε μία κεντροαριστερά, όπως θέλει να βαφτίζεται, αλλά μία ιδιότυπη κεντροδεξιά, που πολιτικά είναι απολύτως ταυτισμένη με την ΝΔ και μάλιστα με αυτή την ΝΔ», είπε ο κ. Κοντονής σε μία νέα επίκληση του ονόματος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...