385
«Αχ αυτά τα ΜΜΕ», λέει μετά τον Θανάση Καρτερό και η Ρένα Δούρου | INTIMEnews

H Δούρου ξαναεμφανίστηκε (στο Facebook): Αλλοι θα πρέπει να κρύβονται για αυτά που γράφουν

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2018, 11:51
«Αχ αυτά τα ΜΜΕ», λέει μετά τον Θανάση Καρτερό και η Ρένα Δούρου
|INTIMEnews

H Δούρου ξαναεμφανίστηκε (στο Facebook): Αλλοι θα πρέπει να κρύβονται για αυτά που γράφουν

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2018, 11:51

Η Ρένα Δούρου έκανε μια ακόμα εμφάνιση στη δημόσια σφαίρα –όχι βέβαια στον τόπο της τραγωδίας στο Μάτι, αλλά πίσω από ένα πληκτρολόγιο, με την ασφάλεια που της παρέχει μια ανάρτηση στο Facebook. Με αυτό το διαδικτυακό σχόλιο η Περιφερειάρχης Αττικής επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση διαμηνύοντας χαρακτηριστικά ότι η σιωπή της για όσα της καταλογίζουν αναφορικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι (αλλά και λίγους μήνες νωρίτερα με τις πλημμύρες στη Μάνδρα) δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία…

«Ας καταλάβουν όλοι ότι η σιωπή, η ευπρέπεια, δεν είναι αδυναμία. Δεν κρυβόμαστε. Άλλοι θα πρέπει να κρύβονται για αυτά που γράφουν. Άλλοι θα πρέπει να κρύβονται για αυτά που δεν κάνουν. Αλλά και για αυτά που κάνουν… ηθικοί αυτουργοί, όχι της εξόντωσης μόνο προσώπων αλλά της ελπίδας για να γίνουν τα πράγματα διαφορετικά», τονίζει ανερυθρίαστα η «κόκκινη» Ρένα χωρίς φυσικά να βρίσκει χώρο στην ανάρτησή της για έστω μία κουβέντα για τους 95 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις φλόγες.

Η περιφερειάρχης προτιμά παρά τα όσα έχουν προηγηθεί, να μείνει στα τετριμμένα που χρησιμοποιούνται σε αντίστοιχες περιπτώσεις περί «πρόληψης», «σοβαρής και όχι επικοινωνιακής (!) διαχείρισης της κατάστασης» και «μέσων» που «πρέπει να δοθούν στην Πυροσβεστική για να δώσει τη μάχη» αποτελεσματικά….

«Παρουσία δεν είναι αυτή που επιβάλλουν οι κάμερες…. Παρουσία  είναι οι αποφάσεις για να δώσουμε στην Πυροσβεστική τα μέσα που χρειάζεται στη μάχη κατά της φωτιάς. Παρουσία είναι η πρόληψη, η σοβαρή κι όχι επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης κατά την εξέλιξη, η αποκατάσταση, η στήριξη των πολιτών», μάς λέει παραβλέποντας προφανώς το γεγονός ότι δεν μπορείς να μιλάς ακόμα για πρόληψη ενώ έχουν χαθεί 95 συνάνθρωποί σου στις φλόγες.

Σύμφωνα πάντα με τη Ρένα Δούρου, για όλα φταίνε τα «κακά ΜΜΕ», με  τα «στημένα ρεπορτάζ» και τα «πορτρέτα – αγιογραφίες» πολιτικών προσώπων που η ίδια απεχθάνεται.

«Εμείς, στην Περιφέρεια Αττικής, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, έχουμε επιλέξει άλλη ρότα. Γυρίσαμε την πλάτη σε στημένα απευθείας ρεπορτάζ, με αιρετούς να… σβήνουν τις φωτιές ή να… υποδεικνύουν στους άνδρες της Πυροσβεστικής τη δουλειά τους.

Το τίμημα που συνειδητά έχουμε επιλέξει να πληρώσουμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια, προωθώντας ένα διαφορετικό πρότυπο άσκησης πολιτικής, χωρίς τηλεοπτική προβολή, στημένα ρεπορτάζ και πορτρέτα – αγιογραφίες στα ΜΜΕ, είναι ακριβώς η παρακαταθήκη που θέτουμε για το μέλλον», γράφει η περιφερειάρχης χωρίς ούτε μία λέξη για το πολύ πρόσφατο «μαύρο» παρελθόν (της).

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης από την κυρία Δούρου:

Για αρχή…Εκείνοι που προτάσσουν την παρουσία ή την απουσία από την τηλεόραση, επιχειρούν στρεψοδικία. Επιχειρούν να…

Geplaatst door Rena Dourou op Maandag 13 augustus 2018

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...