291
Κατοικία που καταστράφηκε ολοσχερώς στο Θάουζαντ Οουκς | REUTERS/Eric Thayer

Καταστροφή χωρίς τέλος στην Καλιφόρνια – Τουλάχιστον 42 οι νεκροί, χιλιάδες καμένες κατοικίες

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 09:07
Κατοικία που καταστράφηκε ολοσχερώς στο Θάουζαντ Οουκς
|REUTERS/Eric Thayer

Καταστροφή χωρίς τέλος στην Καλιφόρνια – Τουλάχιστον 42 οι νεκροί, χιλιάδες καμένες κατοικίες

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 09:07

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από την μεγάλη πυρκαγιά στη Καλιφόρνια, χωρίς για την ώρα να έχει καταστεί δυνατό να περιοριστούν οι εστίες.

Τη Δευτέρα εντοπίστηκαν άλλα 13 πτώματα, ανεβάζοντας τον απολογισμό σε 42 νεκρούς από την αποκαλούμενη πυρκαγιά Καμπ στη βόρεια Καλιφόρνια.

Ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται σε 228. Πρόκειται για άτομα τα ίχνη των οποίων δεν έχουν εντοπιστεί, αν και συνήθως πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τις Αρχές ή τους οικείους τους.

Είναι ήδη η πιο πολύνεκρη πυρκαγιά στην ιστορία της Πολιτείας.

Αρκετοί νεκροί εντοπίστηκαν δίπλα σε αυτοκίνητα με τις Αρχές να εκτιμούν ότι εγκλωβίστηκαν μέσα στις φλόγες πριν προλάβουν να διαφύγουν. Μια εικόνα που είχαμε δει στην Ηλεία το 2007,  την Πορτογαλία το 2017 και το Μάτι το 2018.

Πολλά από τα θύματα της πυρκαγιάς εντοπίστηκαν μέσα ή κοντά στην πόλη Πάρανταϊς που καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά. Μεταξύ τους ηλικιωμένοι και αρκετοί που δεν τήρησαν την εντολή να φύγουν από τις κατοικίες τους.

Η τελευταία εκτίμηση για την έκταση της φωτιάς κάνει λόγο για πάνω από 450 τ.χλμ ενώ μόνο στο 25% της έκτασης η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο.

Βαρύτατος είναι και ο μέχρι στιγμής απολογισμός των καταστροφών. Οι κατοικίες και τα κτίρια που έχουν καεί ξεπερνούν τα 7.200, ενώ ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και ένα νοσοκομείο.

Σε όλη την πολιτεία έχουν μετακινηθεί από τις εστίες τους περίπου 250.000 άνθρωποι. Παράλληλα περισσότεροι από 8.000 πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Οι ισχυροί άνεμοι και η πρόβλεψη ότι δεν θα βρέξει τις επόμενες ημέρες δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Πυρκαγιά μαίνεται και στο νότιο τμήμα της Καλιφόρνιας, στην περιοχή γύρω από το Μαλιμπού, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...