345
Στην κατοικία του δικαστικού βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις | Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Συναγερμός από την τοποθέτηση βόμβας στην κατοικία του εισαγγελέα Ντογιάκου

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 07:40
Στην κατοικία του δικαστικού βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις
|Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Συναγερμός από την τοποθέτηση βόμβας στην κατοικία του εισαγγελέα Ντογιάκου

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 07:40

Κινητοποίηση τα ξημερώματα της Τρίτης στην Ελληνική Αστυνομία μετά το τηλεφώνημα για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον Βύρωνα.

Αγνωστος τηλεφώνησε γύρω στις 4 τα ξημερώματα σε μέσα ενημέρωσης (Εφημερίδα των Συντακτών και zougla.gr) και προειδοποίησε πως θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε συγκεκριμένη διεύθυνση στον Βύρωνα μέσα σε 20 λεπτά.

Προειδοποίησε ακόμη ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή ενώ έφτασε και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Κάλεσε ακόμη τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν στα σπίτια τους.

Από την έρευνα βρέθηκε μια αυτοσχέδια βόμβα μέσα σε κατσαρόλα, η οποία ήταν τοποθετημένη σε μπαγκαζιέρα δίκυκλου έξω από την πολυκατοικία  όπου μένει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι από ένα λάθος στη συνδεσμολογία ο μηχανισμός δεν εξερράγη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ντογιάκος επισήμανε ότι ενημερώθηκε από την αστυνομία, η οποία κάλεσε τον ίδιο και την οικογένειά του να μείνουν για λόγους ασφαλείας μέσα στην κατοικία τους.

Ποιες υποθέσεις έχει χειριστεί ο Ι.Ντογιάκος

Δικαστικός με πείρα σε πολύκροτες πολιτικές και κοινωνικές υποθέσεις είναι ο νυν αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος έχει διατελέσει και προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών.

Μεταξύ άλλων, έχει εποπτεύσει την ανάκριση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, την υπόθεση των ομολόγων των Ταμείων, αλλά και υποθέσεις που αφορούσαν το παραδικαστικό κύκλωμα.

Εχει έρθει σε αντιπαράθεση με την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου ενώ είχε ασκηθεί εναντίον του πειθαρχική δίωξη για την υπόθεση Βγενόπουλου, από την οποία απαλλάχτηκε.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός έχει μεταφερθεί ήδη στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια.

Όσον αφορά την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την ενέργεια, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, ούτε ο άγνωστος που τηλεφώνησε ανέφερε κάτι.

Η μεθοδολογία και η συνδεσμολογία της βόμβας έχει ομοιότητες με αυτή που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες βόμβες στο παρελθόν η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Παρόμοια μεθοδολογία με αυτή των δραστών της απόπειρας στο σπίτι του κ. Ντογιάκου, είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» τον Δεκέμβριο του 2017 όταν είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο Εφετείο, στην οδό Λουκάρεως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...