284
Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την περιβόητη σύσκεψη στο Συντονιστικό τη βραδιά της τραγωδίας στο Μάτι. «Λάθη μπορεί να έγιναν»... | Intimenews/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Και για τον Αλέξη Τσίπρα το Μάτι ήταν μια «στραβή στη βάρδια» του

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2019, 17:15
Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την περιβόητη σύσκεψη στο Συντονιστικό τη βραδιά της τραγωδίας στο Μάτι. «Λάθη μπορεί να έγιναν»...
|Intimenews/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Και για τον Αλέξη Τσίπρα το Μάτι ήταν μια «στραβή στη βάρδια» του

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2019, 17:15

Στη γραμμή της Ρένας Δούρου, η οποία πρώτη διατύπωσε τη θεωρία της «στραβής στη βάρδια της» για την τραγωδία στο Μάτι, εμφανίστηκε 11 ολόκληρους μήνες μετά τη συμφορά με τους 101 νεκρούς ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξη του, λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο απερχόμενος Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «άτυχη στιγμή». Μία διαφορετική διατύπωση της «στραβής».

Η συνέντευξη δόθηκε στο popaganda.gr και στον Παναγιώτη Μένεγο.

Ο κ. Τσίπρας, προσπαθώντας να εξηγήσει τη συντριβή που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ισχυρίστηκε ότι το 24% της κάλπης (στην πραγματικότητα ήταν 23,75%, αλλά ο ίδιος θέλει να το στρογγυλεύει προς τα πάνω) «δεν είναι κάτι αμελητέο» και επικαλέστηκε την αρνητική συγκυρία, ότι στην κυβέρνησή του έπεσαν «όλα μαζί».

«Διαχειριστήκαμε ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κι έπειτα, λύσαμε το Μακεδονικό, πήραμε την ευθύνη σε πολλά πράγματα. Είχαμε φυσικά κι άτυχες στιγμές. Το Μάτι, ας πούμε. Το οποίο δεν παύει να είναι μια φυσική καταστροφή που έχει τύχει και σε προηγούμενες κυβερνήσεις όπως συνέβη με τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο το 2007», είπε επί λέξει ο Πρωθυπουργός στο popaganda.gr, για να επικαλεστεί μετά τον πόλεμο που δέχτηκε από τα ΜΜΕ.

«Καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε τέτοια και τόση συσσωρευμένη μιντιακή δύναμη πυρός απέναντί της», είπε.

Τουλάχιστον άφησε ένα ενδεχόμενο να έγιναν και λάθη στο Μάτι και στην επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας. «Λάθη μπορεί να έγιναν. Από την αμηχανία μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής κι από τη στενοχώρια στην οποία βρισκόμασταν», είπε.

Δηλαδή, για τον Πρωθυπουργό της χώρας μία τραγωδία με 101 νεκρούς και δεκάδες άλλους εγκαυματίες που ακόμη παλεύουν να συνεχίσουν τις ζωές τους, είναι μια «άτυχη στιγμή» και κάτι που τον «στεναχώρησε» και τον «άφησε αμήχανο». Μπορεί και να έγιναν λάθη, μας είπε. Μπορεί!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...