178
Ο Τζουζέπε Κόντε (δεξιά) μόλις έχει λάβει την εντολή από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας και ετοιμάζεται για δηλώσεις στα ιταλικά Μέσα | REUTERS / Alessandro Bianchi

Ιταλία: Ο Κόντε έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 21:13
Ο Τζουζέπε Κόντε (δεξιά) μόλις έχει λάβει την εντολή από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας και ετοιμάζεται για δηλώσεις στα ιταλικά Μέσα
|REUTERS / Alessandro Bianchi

Ιταλία: Ο Κόντε έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 21:13

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημικρατίας Σέρτζο Ματαρέλα έδωσε τελικά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον καθηγητή Νομικής Τζουζέπε Κόντε το απόγευμα της Τετάρτης, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο στη Ρώμη.

Ο εκλεκτός των δύο συνεργαζομένων λαϊκιστικών κομμάτων, της Λέγκας του Βορρά και του Κινήματος 5 Αστέρια, την απεδέχθη κατά τα προβλεπόμενα.

Ετσι, ο Κόντε θα καταρτίσει υπουργικό σχήμα το οποίο θα τεθεί υπό την έγκριση του προέδρου της Δημοκρατίας.

Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στο αν ο «αντιευρωπαϊστής» Πάολο Σαβόνα θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, όπως φημολογείται, και στις ενστάσεις που ο πρόεδρος δύναται να εγείρει για πλευρές του κυβερνητικού προγράμματος σε σχέση με το ιταλικό Σύνταγμα και τις διεθνείς συνθήκες.

Ο 54χρονος Κόντε, καθηγητής Νομικής από την Απουλία της νότιας Ιταλίας, θα είναι ο έκτος μη εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Τις προηγούμενες ημέρες σηκώθηκε θόρυβος στα διεθνή ΜΜΕ σχετικά με τις σπουδές του και την αξιοπιστία του βιογραφικού του.

Η πρώτη του δήλωση προς τα Μέσα της πατρίδας του, όπως τη μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ήταν η εξής: «Θα είμαι ο συνήγορος υπεράσπισης των Ιταλών, επικεφαλής μιας κυβέρνησης αλλαγής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...