• Η υποψηφιότητα Παπαθανάση ήταν μια ανατροπή - και ενθουσίασε πολύ τον Αδωνι Γεωργιάδη

    H ανακοίνωση της υποψηφιότητας του αν. υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ, ήταν μια μικρή έκπληξη. Κι αυτό διότι είχε προεξοφληθεί ότι ο κ. Παπαθανάσης θα παρέμενε εξωκοινοβουλευτικός –το είχε πει και ο ίδιος– με αυξημένες ενδεχομένως αρμοδιότητες σε μια επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ μετά τις εκλογές. Ομως κάτι άλλαξε.

     

    Το παρασκήνιο φώτισε η «Καθημερινή», αποδίδοντας την αλλαγή στην απογραφή και περιγράφοντας τη χαρά του Αδωνι Γεωργιάδη υπουργού Ανάπτυξης. Εγραψε συγκεκριμένα το «Θεωρείο»:

     

    «Οπως είχε γράψει η στήλη και είχε επιβεβαιώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του, ο Νίκος Παπαθανάσης δεν προοριζόταν για τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ξαφνικά χθες ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του στον Βόρειο Τομέα. Τι άλλαξε; Η απογραφή έδωσε μία επιπλέον έδρα στα βόρεια, που πιθανότατα θα την πάρει η ΝΔ, και έτσι ο αναπληρωτής υπουργός βλέπει μια χρυσή ευκαιρία να είναι στην επόμενη Βουλή με την ψήφο των πολιτών. Ετσι θα γίνει πραγματικότητα και το όνειρο του Αδώνιδος, που πάντα έλεγε “εγώ θα τον βγάλω βουλευτή τον Νίκο”».

     

    Ο ενθουσιασμός του κ. Γεωργιάδη για την υποψηφιότητα του κ. Παπαθανάση μπορεί και να εικονογραφηθεί: την Πέμπτη το πρωί τον πήρε μαζί του σε σουπερμάρκετ να επιδεικνύουν φτηνά προϊόντα για το «καλάθι του νοικοκυριού»: αλεύρια, ζάχαρες, γάλατα κλπ.

     

  • Το «αίτημα» του παραιτηθέντος Θέμη Χειμάρα

    Μια άλλη υποψηφιότητα βουλευτή της ΝΔ όμως είναι θέμα ακανθώδες, αν και ανοιχτό. Πρόκειται για τον Θέμη Χειμάρα, τον μέχρι και την Τετάρτη βουλευτή Φθιώτιδας του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος παραιτήθηκε –μια αντίστιξη με την περίπτωση του Ανδρέα Πάτση, που παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής Γρεβενών– στη σκιά των αποκαλύψεων για το ασυμβίβαστο επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων με τη βουλευτική του ιδιότητα.

     

    Λέγεται όμως ότι αυτή η παραίτηση, έγινε με ένα αίτημα από την πλευρά του: να έχει το δικαίωμα να είναι ξανά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις εκλογές, ώστε να κριθεί από τους πολίτες της Φθιώτιδας.

     

    Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο το αίτημα του κ. Χειμάρα να γίνει αποδεκτό. Αλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όταν ρωτήθηκε σχετικά στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών, απέφυγε να πει ότι ο πρώην πλέον βουλευτής κόπηκε και από τα ψηφοδέλτια («τιμωρία» που, για παράδειγμα, έχει επιβληθεί στην ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη για άλλη υπόθεση).

     

    «Η συζήτηση για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων της ΝΔ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος παρεμπιπτόντως, επίσης εκλέγεται στη Φθιώτιδα.

  • Η βόλτα της Ελενας Ράπτη με τον Γιάννη Μπρατάκο

    Κλείνοντας τα νέα της γαλάζιας παράταξης, να πούμε ότι η Ελενα Ράπτη, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, είναι ερωτευμένη. Είναι ερωτευμένη με τον Γιάννη Μπρατάκο, υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, ο οποίος ανέλαβε και τη θέση-ηλεκτρική καρέκλα, του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού μετά τα γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού.

     

    Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε το ζευγάρι σε μια πρόσφατη βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας.




text
  • Πάρτε φωτογραφίες ουρανού και φυλάξτε λίγη δροσιά γιατί θα μας λείψουν


    20 Απριλίου 2024, 08:47