215
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη | Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

ΝΔ: Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών υποψήφιος ο Νίκος Παπαθανάσης

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2023, 10:12
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
|Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

ΝΔ: Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών υποψήφιος ο Νίκος Παπαθανάσης

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2023, 10:12

Ενας ακόμα εξωκοινοβουλευτικός της κυβέρνησης, θα είναι υποψήφιος για μια θέση στη Βουλή στις επικείμενες εθνικές εκλογές: ο αν. υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, θα είναι υποψηφίος με τη Νέα Δημοκρατία στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, όπως ανακοινώθηκε επίσημα την Τετάρτη.

Η ανακοίνωση ανέφερε:

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, στην εκλογική περιφέρεια του Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Η υποψηφιότητα του κ. Παπαθανάση αυξάνει τον «συνωστισμό» κυβερνητικών στελεχών στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια ενώ δημιουργεί και μια συνθήκη όχι και τόσο συνηθισμένη: και οι δύο υπουργοί του χαρτοφυλακίου Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα είναι υποψήφιοι στην ίδια εκλογική περιφέρεια, καθώς ως γνωστόν, ο Αδωνις Γεωργιάδης εκλέγεται στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και μάλιστα ήταν δεύτερος σε σταυρούς το 2019, πίσω μόνο από τον Κωστή Χατζηδάκη, που μετά τις εκλογές ανέλαβε κατά σειρά τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας.

Στην ίδια εκλογική περιφέρεια, εξάλλου, εκλέγεται η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, όπως και ο πρώην αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος, και οι Θοδωρής Ρουσόπουλος και Δημήτρης Καιρίδης.

Πάντως αντίστοιχη «συνύπαρξη» υπουργού με τον αναπληρωτή του, θα υπάρξει και στην Ανατολική Αττική, όπου υποψήφιοι είναι ο υπ. Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...