• Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο κατηγορεί την Ακρίτα για ευτελισμό και εργαλειοποίηση του Ολοκαυτώματος

    Η Ελενα Ακρίτα δεν θέλει και πολλές συστάσεις. Δημοσιογράφος, συγγραφέας, σεναριογράφος, τηλεπαρουσιάστρια, ακτιβίστρια, δικαιωματίστρια, ον πολιτικόν.

     

    Κατά κάποιους είναι και ασυμπτωματική Συριζαία, αν σκεφτεί κανείς ότι τον περασμένο Δεκέμβριο έφυγε ύστερα από δεκαετίες καριέρας από «Τα Νέα» για ένα κείμενο για το εξοχικό του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο, ενώ σταθερά, τόσο μέσω Facebook όσο και της τακτικής αρθρογραφίας της στο News24/7, παίρνει θέσεις κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

     

    Γούστα είναι αυτά. Στο τελευταίο άρθρο της όμως, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι στη χώρα μας «ζούμε σε ένα Αουσβιτς».

     

    Αυτή η κραυγαλέα σχετικοποίηση της φρίκης του Ολοκαυτώματος, αυτός ο ευτελισμός του Αουσβιτς, όπου αμέτρητοι Εβραίοι βρήκαν εφιαλτικό θάνατο, αυτή η εφήμερη πολιτική εργαλειοποίηση μιας από τις σκοτεινότερες στιγμές της ανθρωπότητας, προκάλεσε τη δικαιολογημένα οργισμένη αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας.

     

    «Στο Αουσβιτς οι άνθρωποι δεν ζούσαν… Πέθαιναν κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή» υπενθύμισε το ΚΙΣΕ στην κυρία Ακρίτα.

     

    Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΙΣΕ ήταν η ακόλουθη:

     

    «Μόνο ντροπή προκαλεί η αναφορά της κας Έλενας Ακρίτα σε σχετικό άρθρο της “…Ζούμε σε ένα κρανίου τόπος. Ζούμε σε ένα Άουσβιτς. Σε λίγο θα ράψουμε κι αστέρια στο πέτο του παλτού μας για να ξέρουν ποιους ποδοπατούν σε αυτή την ατέλειωτη Νύχτα των Κρυστάλλων”. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αποδοκιμάζει τον απαράδεκτο και ανυπόστατο παραλληλισμό των συνθηκών του Άουσβιτς με τη ζωή σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα.

     

    »Γιατί στο Άουσβιτς οι άνθρωποι δεν ζούσαν… Πέθαιναν κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή… γιατί στο Άουσβιτς η ζωή είχε χάσει κάθε αξία… γιατί ο άνθρωπος είχε χάσει την ανθρωπιά του… γιατί στο Άουσβιτς επικρατούσε μόνο η απανθρωπιά… γιατί στο Άουσβιτς η κάπνα των κρεματορίων απλωνόταν στον ουρανό και η στάχτη της ανθρώπινης σάρκας σκέπαζε τη γη… γιατί στο Άουσβιτς εξοντώθηκαν 1.500.000 άνθρωποι που δεν είχαν τη δυνατότητα να φωνάξουν «Πονάω ρε…».

     

    Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, οι Έλληνες Εβραίοι, όσοι από εμάς διάβηκαν την πύλη του Άουσβιτς και επιβιώσαμε και είμαστε ακόμα ζωντανοί, οι απόγονοι των θυμάτων, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ευτελισμού και εργαλειοποίησης του Ολοκαυτώματος που οδηγεί στη λήθη και στην παραποίηση της Ιστορίας».

     

    ΥΓ. Η κυρία Ακρίτα απάντησε με νέο κείμενο. Λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι στο επίμαχο άρθρο «αναφέρομαι στο Αουσβιτς, αλλά δεν αναφέρομαι πουθενά στους Εβραίους κρατουμενους. Βεβαίως οι Εβραίοι ήταν η πλειοψηφία αλλά δεν ήταν μόνον αυτοί. Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης δολοφονήθηκαν ομοφυλόφιλοι, κομουνιστές, σοσιαλιστές, συνδικαλιστές, Ρομά, μάρτυρες του Ιεχωβά, πολιτικοί κρατούμενοι, άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένοι, μωρά, άτομα με νοητική υστέρηση. Θεωρώ ότι η φιλοδοξία αυτής της κυβέρνησης είναι να κλείσει όλους τους “αντιφρονούντες” σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης».

  • Η Σοφία Βούλτεψη αποκαλύπτει ότι «δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα» στο θέμα της Νέας Σμύρνης

    Τελικά ο άνθρωπος που τον έδερναν την Κυριακή οι άνδρες της ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη πρέπει να ήταν ο πιο γνωστός άνθρωπος στην Ελλάδα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ολοι τον αναγνώρισαν από τα ερασιτεχνικά βίντεο που ανέβηκαν στα social media. Και όχι μόνο αυτό, ήξεραν και τι ψηφίζει!

     

    Τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά τα επεισόδια, βγήκαν κυβερνητικά στελέχη και κατονόμασαν τον συγκεκριμένο, ανέφεραν τις πολιτικές πεποιθήσεις του και σε ποια συλλογικότητα είναι μέλος – ως «επιβαρυντικά» στοιχεία προφανώς (βλέπε προηγούμενη Βαβέλ εδώ).

     

    Την Τρίτη, όταν διατυπώθηκαν εύλογες απορίες πώς υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές ήξεραν ποιος είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος και τι ψηφίζει, επιστρατεύτηκε το «αφοπλιστικό» επιχείρημα ότι όλοι είδαν το πρόσωπό του.

     

    Χαρακτηριστικά τα όσα είπε η Σοφία Βούλτεψη, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών (που περιλαμβάνει τη Νέα Σμύρνη) και υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, η οποία βγήκε στην ΕΡΤ1. Και όταν ο Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για non paper του Μαξίμου προς βουλευτές με τα στοιχεία του συγκεκριμένου ανθρώπου ώστε να δημοσιοποιηθούν, η κυρία Βούλτεψη είπε το αμίμητο:

     

    «Αφού ήταν χωρίς μάσκα, τον βλέπαμε τον άνθρωπο. Δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα. Δεν φόραγε μάσκα»! 

     

    Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Κοτταρίδη ότι «επειδή βλέπουμε έναν άνθρωπο σε ένα βίντεο, πρέπει να του βγάλουμε φάκελο τι ψηφίζει; Πρέπει να κυκλοφορούμε με κουκούλα δηλαδή για να μη βγαίνουν τα προσωπικά δεδομένα;», η κυρία Βούλτεψη απάντησε με το γνωστό ύφος της: «εσείς δεν τον δείξατε; Δεν τον έδειξαν τα κανάλια;».

     

    Τώρα, το πώς από ένα βίντεο ενός ανώνυμου ανθρώπου το οποίο ανέβηκε στο Facebook και όντως έδειξαν τα κανάλια, φτάσαμε στον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να διαβάζει το βιογραφικό του συγκεκριμένου ανθρώπου, είναι ένα από τα όμορφα θαύματα της δημοκρατίας μας.

     

    Το οποίο θαύμα επιχείρησε να «εξηγήσει» από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, ο οποίος σε άλλη παρέμβασή του, στο Kontra Channel, είπε τα εξής:

     

    «Το ονοματεπώνυμό του δεν είναι προσωπικό δεδομένο, επειδή το πρόσωπό του, τα χαρακτηριστικά του είναι σε κοινή θέα. Δηλαδή δεν μπορείς να επικαλείσαι προσωπικά δεδομένα όταν είσαι στη μέση μιας πλατείας».

     

    Ετσι πρέπει να έγινε. Ο συγκεκριμένος ήταν όσο αναγνωρίσιμος και ο Νίκος ο Γκάλης και έτσι μόλις τον είδαν στη μέση της πλατείας όλοι ήξεραν το όνομά του και σε ποια αναρχική συλλογικότητα ανήκει –μεταξύ μας, λιγότερα ξέρουμε για τον Γκάλη.

     

    Η άλλη εξήγηση, ότι δηλαδή από το γραφείο Τύπου της ΝΔ εστάλη προς τους βουλευτές ενημερωτικό σημείωμα με τα πλήρη στοιχεία του συγκεκριμένου ανθρώπου και ο κάθε ένας που βγήκε μετά στα ΜΜΕ τα χρησιμοποίησε κατά το δοκούν, είναι μεν πιο λογικοφανής, αλλά, έλα μωρέ με τα προσωπικά δεδομένα…

  • Ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε έτοιμος να αναλάβει την υπεράσπιση των αστυνομικών του βίντεο της Νέας Σμύρνης

    Τώρα αν κάποιος έχει αγωνία τι θα απογίνουν οι άνδρες της ΔΙΑΣ που φαίνονται να πρωταγωνιστούν στα βίντεο του ξυλοδαρμού του συλληφθέντος στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Κυριακή, ο Θάνος Πλεύρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και νομικός, θα αναλάβει την υπεράσπισή τους αν υπάρξει ποινική δίωξή τους.

     

    «Στο πειθαρχικό κομμάτι εκπροσωπεί η κυρία (Εβίτα) Βαρελά, η όποια δική μου εμπλοκή θα είναι σε ποινικό κομμάτι που μπορεί να προκύψει. Έχω έρθει σε μια συνεννόηση, διότι δεν ξέρουμε αν θα αποδοθούν κατηγορίες και σε ποιους», είπε ο κ. Πλεύρης σε τηλεοπτική παρουσία του στον ΣΚΑΪ.

     

    Ως γνωστόν, για τους συγκεκριμένους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έχει διαταχθεί ΕΔΕ, ενώ έχει παραγγελθεί και εισαγγελική έρευνα για τα γεγονότα.

     

    «Ολοι οι αστυνομικοί έχουν το δικαίωμα και το τεκμήριο αθωότητας, να κριθούν από τα όργανα που πρέπει. Θα δούμε τι άλλα βίντεο υπάρχουν. Συγκεντρώνεται αποδεικτικό υλικό», είπε ο κ. Πλεύρης.

     

    Οντως, με δεδομένο ότι το περιστατικό συνέβη έξω από χώρο τράπεζας, ίσως να μην είναι δύσκολο να δει κανείς τι κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας.

     

  • Οταν ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα σε θέματα Υγείας καλεί σε «λαϊκές κινητοποιήσεις» εν μέσω πανδημίας

    Είναι γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί τον τελευταίο καιρό να φτιάξει έναν δικό του κύκλο τεχνοκρατών συμβούλων, σε μια προσπάθεια να αντιγράψει το σχετικό άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

     

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ που είχε δημοσιευτεί στα «Νέα» πριν από έναν μήνα, ένας εξ αυτών των συμβούλων σε θέματα Υγείας είναι ο καθηγητής αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα συμμετείχε στην τηλε-εκδήλωση που έκανε ο κ. Τσίπρας για την παρουσίαση του περίφημου «Νέου ΕΣΥ».

     

    Ο οποίος όμως κ. Γεροτζιάφας προχώρησε σε μια περίεργη δημόσια τοποθέτηση, δεδομένου ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και ο ίδιος είναι επιστήμων. Με αφορμή τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη κάλεσε τον κόσμο σε «λαϊκές κινητοποιήσεις».

     

    Γράφει στο «Θεωρείο» ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου στην «Καθημερινή» της Τρίτης:

     

    «…Ο κ. Γρηγόρης Γεροτζιάφας είναι άτυπος σύμβουλος του Τσίπρα για θέματα Υγείας. Δεν ξέρω τι τον συμβουλεύει ειλικρινά. Πάντως, στα κοινωνικά δίκτυα ανάμεσα σε άλλα ακατάληπτα που γράφει έφθασε χθες στο σημείο να καλεί δημοσίως, εν μέσω πανδημίας σε “λαϊκές κινητοποιήσεις τώρα”. Η ΝΔ δεν άφησε ασχολίαστη την ανάρτηση και θύμισε πως πριν από λίγες μέρες ο κ. Γεροτζιάφας είχε περίοπτη θέση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το “νέο ΕΣΥ”».




text
  • Πότε πέρασαν 14 χρόνια από το διάγγελμα ΓΑΠ στο Καστελόριζο; Και όμως πέρασαν. Από πάνω μας


    23 Απριλίου 2024, 16:00