194
Ακόμη ένα λόγο για να τσουγκρίζουν ποτήρια με μπίρα έχουν ξανά οι Ιρλανδοί | REUTERS/Clodagh Kilcoyne/File Photo

Ιρλανδία: Αίρονται σχεδόν όλοι οι περιορισμοί κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2022, 21:07
Ακόμη ένα λόγο για να τσουγκρίζουν ποτήρια με μπίρα έχουν ξανά οι Ιρλανδοί
|REUTERS/Clodagh Kilcoyne/File Photo

Ιρλανδία: Αίρονται σχεδόν όλοι οι περιορισμοί κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2022, 21:07

Η Ιρλανδία θα άρει από αύριο Σάββατο σχεδόν όλους τους περιορισμούς που είχε επιβάλει κατά της Covid-19, καθώς η μεγάλη αύξηση των μολύνσεων δεν οδήγησε σε μια σημαντική άνοδο του αριθμού των ασθενών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Έπειτα από τις συστάσεις αξιωματούχων της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση αποφάσισε τα μπαρ και τα εστιατόρια να μην κλείνουν πλέον στις 8 το βράδυ, ένα μέτρο που επιβλήθηκε στα τέλη του 2021, όταν εμφανίστηκε η παραλλαγή Όμικρον, αλλά ούτε να ζητούν από τους πελάτες τους πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Επιπλέον, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους η πληρότητα θα ανέλθει εκ νέου στο 100%.

Ωστόσο, μέτρα, όπως η ανάγκη χρήσης της μάσκας στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα, θα παραμείνουν σε ισχύ προς το παρόν.

«Είμαι τόσο ευχαριστημένη που μπορώ να πω πως από τις 6 το πρωί αύριο, η συντριπτική πλειοψηφία των περιορισμών, που είχε κατά καιρούς τεθεί σε ισχύ για σχεδόν δύο χρόνια, θα αρθεί», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Έλεν Μακέντι, σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο Instagram, έπειτα από το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν νομίζω ότι κανείς από εμάς πίστευε ότι θα φθάναμε πραγματικά σε αυτό το σημείο, τόσο σύντομα όπως τώρα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News