203
Η αμερικανική ομάδα ποδοσφαίρου, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2015, θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στα γήπεδα της Γαλλίας, το καλοκαίρι | Twitter

ΗΠΑ: Την ομοσπονδία της μήνυσε η εθνική γυναικών ποδοσφαίρου για σεξιστικές διακρίσεις σε βάρος της

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2019, 18:17
Η αμερικανική ομάδα ποδοσφαίρου, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2015, θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στα γήπεδα της Γαλλίας, το καλοκαίρι
|Twitter

ΗΠΑ: Την ομοσπονδία της μήνυσε η εθνική γυναικών ποδοσφαίρου για σεξιστικές διακρίσεις σε βάρος της

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2019, 18:17

Μία αγωγή που δεν έχει όμοιά της στα χρονικά, υπέβαλαν οι 28 παίκτριες της ποδοσφαιρικής εθνικής ομάδας γυναικών των ΗΠΑ, η οποία είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια, κατά της αμερικανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, για διακρίσεις σε βάρος τους λόγω φύλου.

Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στις παγκόσμιες πρωταθλήτριες και την ομοσπονδία τους, την οποία κατηγορούν για μεγάλες ανισότητες στους μισθούς σε σχέση με την αντρική ομάδα και άσχημες συνθήκες εργασίας.

Σύμφωνα με τους New York Times, η πρωτοφανής αγωγή κατατέθηκε στο Λος Αντζελες, μήνες πριν το Μουντιάλ Γυναικών της Γαλλίας, όπου η αμερικανική ομάδα θα υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Οι παίκτριες τονίζουν ότι οι διακρίσεις σε βάρος τους επηρεάζουν εδώ και χρόνια, όχι μόνο τους μισθούς τους, αλλά και το πού παίζουν και πόσο συχνά, πού προπονούνται, την ποιότητα της ιατρικής υποστήριξής τους και της προπόνησής τους, καθώς και τον τρόπο που ταξιδεύουν στα μέρη όπου αγωνίζονται.

Στην αγωγή είναι πιθανό να συμμετέχουν όλες οι δεκάδες παίκτριες που κλήθηκαν στην εθνική ομάδα από το 2015.

Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες ζητούν αναδρομικά μισθούς και αποζημιώσεις για την κακομεταχείριση που λένε ότι έχουν υποστεί από την ομοσπονδία. Το ποσό της αγωγής αναμένεται να ανέλθει σε πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...