252
Ο Ντόναλντ Τραμπ στον κήπο του Λευκού Οίκου, την Τετάρτη | REUTERS

ΗΠΑ: Καταρρέει η δημοτικότητα του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2019, 14:59
Ο Ντόναλντ Τραμπ στον κήπο του Λευκού Οίκου, την Τετάρτη
|REUTERS

ΗΠΑ: Καταρρέει η δημοτικότητα του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2019, 14:59

Ο τρόπος που ο Ντόναλντ Τραμπ φέρθηκε στους Κούρδους και η έρευνα για την παραπομπή του έφεραν τη δημοτικότητα του προέδρου στο χαμηλότερο σημείο που έχει καταγραφεί ποτέ από την εκλογή του.

Σύμφωνα με γκάλοπ του Πανεπιστημίου Quinnipiac, το οποίο βρίσκεται στη λίστα με τα «αγαπημένα» κέντρα δημοσκοπήσεων του Τραμπ, το ποσοστό των ψηφοφόρων που τον εγκρίνουν ως πρόεδρο, βρίσκεται μόλις στο 38%, ενώ το 58% τον αποδοκιμάζει, όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου.

Προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε γίνει από την Washington Post και το ABC και είχε δημοσιευτεί τον Ιούνιο, έδειχνε το 44% να είναι υπέρ του αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, η έρευνα για την παραπομπή του έχει την υποστήριξη του 55% των ψηφοφόρων.

Η δημοτικότητα του Τραμπ πάντως, μειώθηκε πολύ και εξαιτίας της πολιτικής του στη Μέση Ανατολή. Μόλις το 35% των ψηφοφόρων έχει θετική στάση απέναντι στις αποφάσεις του στη Συρία, ενώ το 60% αποδοκίμασε τις αποφάσεις του να αποσύρει τη στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ υπέρ των Κούρδων.

Ο ίδιος μάλλον θα πρέπει να μην περίμενε αυτή την αντίδραση των ψηφοφόρων, καθώς είχε δηλώσει ότι «είμαι πρόθυμος να στοιχηματίσω οτιδήποτε, από πολιτικό ένστικτο, ότι η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων είναι αυτό που θέλει η χώρα».

Ο Τραμπ αρχίζει και χάνει την στήριξη ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα, σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλό του, Στιβ Μπάνον: «Δεν χρειάζεται να είσαι αστροφυσικός για να δεις ότι στις τάξεις των ανεξάρτητων, ακόμα και των Ρεπουμπλικάνων, αρχίζουν και διαφαίνονται διαθέσεις και κινήσεις εναντίον του προέδρου, στο ζήτημα της διαδικασίας παραπομπής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...