338
Ξενύχτια στο Καπιτώλιο μέχρι να προκύψει η ιστορική συμφωνία Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών |

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το πακέτο δύο τρισ. δολαρίων για τη διάσωση της οικονομίας

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 07:42
Ξενύχτια στο Καπιτώλιο μέχρι να προκύψει η ιστορική συμφωνία Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών
|

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το πακέτο δύο τρισ. δολαρίων για τη διάσωση της οικονομίας

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 07:42

Την ώρα που οι ΗΠΑ περνούσαν το ψυχολογικό όριο των 1.000 νεκρών από τον κορονοϊό, η Γερουσία έπαιρνε μια ιστορική απόφαση: ενέκρινε το επικό πρόγραμμα δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τη διάσωση της αμερικανικής οικονομίας, της μεγαλύτερης του πλανήτη, από τις επιπτώσεις της πανδημίας και της αναστολής των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων.

Ηταν μια ιστορική απόφαση, γιατί ελήφθη ομόφωνα. Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί άφησαν πίσω τις διαφορές τους, λίγους μόλις μήνες πριν από τις προσεχείς εκλογές και με τις ψήφους των 96 παρόντων γερουσιαστών ενέκριναν το σχέδιο που προβλέπει να δαπανηθούν 2.000.000.000.000 δολάρια για τη στήριξη της οικονομίας και για την κατεπείγουσα αγορά ιατρικού εξοπλισμού και υλικού

Στην — ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς — Βουλή των Αντιπροσώπων το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Παρασκευή, ανακοίνωσε ο Στένι Χόιερ, ο δεύτερος τη τάξει των Δημοκρατικών στο σώμα αυτό.

Το κείμενο, που υποστηρίζεται θερμά από τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και αποτέλεσε τον καρπό διαπραγμάτευσης του Λευκού Οίκου με γερουσιαστές που διήρκεσε αρκετές ημέρες, αναμένεται να εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι 1.031 θάνατοι δεν είναι η πραγματικότητα

Στο μεταξύ, ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην πανδημία του κορονοϊού αυξήθηκε αλματωδώς για να φθάσει τους 1.031 την  Τετάρτη. Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί πλέον 68.572 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας Covid-19, σύμφωνα με δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

H αύξηση είναι κατά 200 νεκρούς σε ένα 24ωρο, ενώ οι ΗΠΑ πέρασαν ήδη στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, πίσω από την Κίνα και την Ιταλία.

Ωστόσο όλοι εκτιμούν αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί αλλά και έχουν υποκύψει από την ασθένεια είναι στην πραγματικότητα αναμφίβολα υψηλότερος.

Η Νέα Υόρκη συγκαταλέγεται στις αμερικανικές πολιτείες που δέχονται το πιο βαρύ πλήγμα, με 280 νεκρούς στην μητρόπολη της Νέας Υόρκης αφότου εμφανίστηκε ο ιός SARS-CoV-2 στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 και άρχισε να εξαπλώνεται η ασθένεια COVID-19.

Με βάση μια στατιστική προβολή για την οποία ενημερώθηκε το αμερικανικό Κογκρέσο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, 70 ως 150 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να μολυνθούν στις ΗΠΑ, χώρα που μετρά 327 εκατομμύρια πολίτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...