227
Εικόνες καταστροφής μετά την επίθεση του Πακιστάν εναντίον της Ινδίας, στη Ρεχάρι, στο Τζαμού | REUTERS/Adnan Abidi

Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε «άμεση και πλήρη εκεχειρία»

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2025, 15:47
Εικόνες καταστροφής μετά την επίθεση του Πακιστάν εναντίον της Ινδίας, στη Ρεχάρι, στο Τζαμού
| REUTERS/Adnan Abidi

Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε «άμεση και πλήρη εκεχειρία»

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2025, 15:47

«Πλήρη» εκεχειρία ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστπάν ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες μετά την κορύφωση των εκατέρωθεν πυραυλικών κτυπημάτων ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση και πλήρη εκεχειρία», δήλωσε ο Τραμπ μέσω του Truth Social, ενώ συμπληρώνοντας είπε: «Συγχαρητήρια στις δύο χώρες για τη χρήση Κοινής Λογικής και Μεγάλης Εξυπνάδας».

«Το Πακιστάν και η Ινδία έχουν συμφώνησε σε μια πλήρη και όχι μερική κατάπαυση του πυρός» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών το Πακιστάν Ισάκ Νταρ στο τηλεοπτικό δίκτυο Geo news.

«Η Ινδία διατηρεί σταθερή και αδιαπραγμάτευτη στάση ενάντια στην τρομοκρατία, σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της. Θα συνεχίσει να τηρεί αυτή τη στάση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικων της Ινδίας.

Η εκεχειρία ανακοινώθηκε μετά από μεγάλη κλιμάκωση μεταξύ των δύο πλευρών. Τουλάχιστον 13 άμαχοι σκοτώθηκαν στο πακιστανικό Κασμίρ μέσα σε 12 ώρες έως το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με την τοπική αρχή αντιμετώπισης καταστροφών, καθώς η Ινδία και το Πακιστάν αντάλλαξαν πυρά, μετά την ανάληψη στρατιωτικής δράσης του Πακιστάν κατά της Ινδίας, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Επίσης, στην ίδια περιοχή τραυματίστηκαν πάνω από 50 άνθρωποι.

Οι εντάσεις μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν που διοικούν τμήματα του Κασμίρ έχουν κλιμακωθεί, μετά  την κίνηση της Ινδίας να πλήξει «τρομοκρατικές υποδομές» στο Πακιστάν την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...