291
|

Ιερώνυμος: Αν δεν συναινέσουν Ιεραρχία, Σύνοδος και εφημέριοι δεν γίνεται τίποτα

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2018, 14:48

Ιερώνυμος: Αν δεν συναινέσουν Ιεραρχία, Σύνοδος και εφημέριοι δεν γίνεται τίποτα

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2018, 14:48

Αν δεν συναινέσουν η Ιεραρχία, η Σύνοδος και οι εφημέριοι, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το σύμφωνο Κράτους – Εκκλησίας, λίγο πριν συναντηθεί με τον υπουργό Παδείας Κώστα Γαβρόγλου για το θέμα.

Η δήλωση Ιερώνυμου έγινε μετά τη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, και αμέσως μετά ακολούθησε αυτή με τον υπουργό Παιδείας κατά την οποία αναμενόταν να ζητήσει διευκρινίσεις και «εγγυήσεις» για το καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών.

Ηδη, προκειμένου να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις των ιεραρχών και του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, ειδικά για το ζήτημα του μισθολογικού, η Αρχιεπισκοπή ξεκινά σειρά  ενημερωτικών συναντήσεων με τους κληρικούς, όπου εκτός από τις λεπτομέρειες του συμφώνου, αναμένεται να υπάρξει πληροφόρηση και για το περιεχόμενο των τρεχουσών επαφών του κ. Ιερώνυμου με την κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι των κληρικών βρήκαν ευήκοα τα ώτα του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου που όπως ήταν επόμενο, χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα τους.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση το μεσημέρι της Παρασκευής, ο υπουργός Αμυνας συμφώνησε με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου για την αναγκαιότητα της διασφάλισης των εγγυήσεων του Κράτους για τη μισθοδοσία, την ασφάλιση, αλλά και τη μονιμότητα των κληρικών.

«Συναντήθηκα με τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος», θέλησε να επισημάνει ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε:  «Συμφωνήσαμε ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση να διασφαλιστεί η εγγύηση του κράτους για τη μισθοδοσία και την ασφάλιση τους, αλλά και η μονιμότητα των κληρικών. Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Θρησκευτικό λειτούργημα επιτελούν. Η θέση των ΑΝΕΛ είναι ότι θα αποφασίσουμε ανάλογα με τις αποφάσεις της ιεραρχίας, αλλά θεωρώ ότι τα αιτήματα τους είναι δίκαια και διασφαλίζουν την ηρεμία στην εκκλησία. Θεωρώ ότι πρέπει με αυτά τα δυο δεδομένα να επιλυθεί η οποιαδήποτε διαφορά υπάρχει σήμερα».

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...