196
Η Μάισα Τσούνο έπαιζε κιθάρα σε δημοφιλές ροκ συγκρότημα | Instagram

Ιαπωνία: Πέμπτη αυτοκτονία νεαρού καλλιτέχνη μέσα σε πέντε μήνες

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 16:55
Η Μάισα Τσούνο έπαιζε κιθάρα σε δημοφιλές ροκ συγκρότημα
|Instagram

Ιαπωνία: Πέμπτη αυτοκτονία νεαρού καλλιτέχνη μέσα σε πέντε μήνες

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 16:55

Πέντε νέοι καλλιτέχνες έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους στην Ιαπωνία μέσα σε ισάριθμους μήνες, για λόγους που, κατά τα φαινόμενα, έχουν να κάνουν με την απόλυτα ελεγχόμενη επαγγελματικά ζωή τους.

Τελευταίο θύμα είναι η Μάισα Τσούνο, 29 ετών, μέλος του ροκ συγκροτήματος Akaiko-en, όπου έπαιζε κιθάρα και έγραφε τραγούδια.

Τον Μάιο είχε δώσει τέλος στη ζωή της η Χάνα Κιμούρα, 22 ετών, παλαίστρια και σταρ σε ριάλιτι, λόγω παρενόχλησης που δέχονταν στο Διαδίκτυο. Τον Ιούλιο αυτοκτόνησε ο 30χρονος ηθοποιός Χαρούμα Μιούρα και τον Σεπτέμβριο η ηθοποιός Σέι Ασίνα, 36 ετών.

Μεγαλύτερο ήταν το σοκ της αυτοκτονίας της Γιούκο Τακεούτσι, 40 ετών και μητέρας δύο παιδιών, γράφουν οι Times.

Συνήθως τα ακριβή αίτια της αυτοκτονίας δεν αναφέρονται, αλλά μαρτυρίες από τη βιομηχανία του θεάματος στην Ιαπωνία μιλούν για την πίεση που υφίστανται οι νεαροί καλλιτέχνες για να τηρήσουν το πολύ αυστηρό πλαίσιο της σόουμπιζ στην Ιαπωνία.

Οι καλλιτέχνες είναι απλώς υποχείρια εταιρειών που τους διαμορφώνουν την εικόνα, την οποία αυτές αποφάσισαν, ενώ παρεμβαίνουν ακόμη και στις προσωπικές σχέσεις που έχουν ή δεν μπορούν να έχουν οι καλλιτέχνες. Ετσι, ηθοποιοί και τραγουδιστές δεν μιλούν για την προσωπική ζωή τους, ενώ μια παραδοχή ότι έχουν, λόγου χάρη, κατάθλιψη φέρνει την απόλυσή τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...