213
Περιπατητές με μάσκες σε δρόμο του Λονδίνου | REUTERS/Henry Nicholls

Η Βρετανία ξεπέρασε σε νεκρούς την Ιταλία!

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2020, 13:52
Περιπατητές με μάσκες σε δρόμο του Λονδίνου
|REUTERS/Henry Nicholls

Η Βρετανία ξεπέρασε σε νεκρούς την Ιταλία!

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2020, 13:52

Περισσότεροι από 32.000 είναι τελικά οι νεκροί από τον κορονοϊό στη Βρετανία – και αυτό ως τις 24 Απριλίου – γεγονός που δίνει στη χώρα τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη, εκτοπίζοντας την Ιταλία, και την φέρνει στη δεύτερη θέση σε όλο τον κόσμο μετά τις ΗΠΑ.

Η βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι 29.648 άνθρωποι πέθαναν ως τις 24 Απριλίου στην Αγγλία και την Ουαλία με την Covid-19 να αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου τους.

Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και οι θάνατοι στη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, οι οποίοι ανεβάζουν το σύνολο στο Ηνωμένο Βασίλειο στους 32.313 θανάτους με πιθανή αιτία τον κορονοϊό.

Με αυτόν τον υπολογισμό, η Βρετανία και όχι η Ιταλία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων στην Ευρώπη.

Ωστόσο η Ιταλία έχει ένα διαφορετικό τρόπο καταγραφής θανάτων από τη Βρετανία καθώς δεν περιλαμβάνονται στον απολογισμό όσοι ενδέχεται να έπασχαν από την Covid-19, αλλά δεν είχαν υποβληθεί σε τεστ για να διαγνωστεί η νόσος.

Το Reuters σημειώνει σχετικά ότι βρετανοί υπουργοί αντιπαθούν τις συγκρίσεις του συνολικού αριθμού των θανάτων, λέγοντας ότι πιο σημαντική μέτρηση είναι η υπερβολική θνησιμότητα, δηλαδή ο αριθμός των θανάτων από όλες τις αιτίες. Στοιχεία δείχνουν ότι σε πολλές χώρες είναι εμφανής η διαφορά θνησιμότητας φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές, μια διαφορά που εξηγείται από τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...