235
| Reuters/CreativeProtagon

Η Τζόρτζια Μελόνι και μια μήνυση για ψεύτικα πορνό 

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2024, 12:21
|Reuters/CreativeProtagon

Η Τζόρτζια Μελόνι και μια μήνυση για ψεύτικα πορνό 

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2024, 12:21

Η ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι μήνυσε 73χρονο και τον 40χρονο γιο του, οι οποίοι κατηγορούνται ότι δημιούργησαν ψεύτικα πορνογραφικά βίντεο με πρωταγωνίστρια την ίδια και τα δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο.

Οι δύο άνδρες δικάζονται για συκοφαντική δυσφήμηση σε μια αστική υπόθεση ορόσημο στη Σαρδηνία, αφού έβαλαν το πρόσωπο της πρώτης γυναίκας ηγέτη στην Ιταλία σε σώματα ηθοποιών.

Η αστυνομία, σύμφωνα με την Telegraph, μπόρεσε να βρει τους δύο άνδρες μέσω του ψηφιακού ίχνους που άφησαν τα κινητά τους, όταν ανέβασαν με αυτά τα βίντεο σε έναν αμερικανικό ιστότοπο πορνό.

Εάν κερδίσει στη δίκη, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο, η Μελόνι είπε ότι θα δωρίσει την αποζημίωση των 100.000 ευρώ σε ένα ταμείο που υποστηρίζει θύματα ενδοοικογενειακής βίας, προκειμένου να ενθαρρύνει άλλες γυναίκες να μην φοβούνται να ασκήσουν κατηγορίες όταν βρίσκονται αντιμέτωπες με διαδικτυακή κακοποίηση.

Τα deepfakes είναι βίντεο, εικόνες ή ηχητικά κλιπ με ρεαλιστική εμφάνιση που απεικονίζουν ανθρώπους σε καταστάσεις στις οποίες δεν έχουν βρεθεί ποτέ, χρησιμοποιώντας τεχνολογία που βελτιώνει ή αλλοιώνει ψηφιακά το περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την καμπάνια Ban Deepfakes, το σεξουαλικό περιεχόμενο των deepfakes αυξήθηκε κατά περισσότερο από 400% μεταξύ 2022 και 2023.

Ψεύτικες πορνογραφικές εικόνες της Εμα Γουότσον, της Κρίστεν Μπελ και της Τέιλορ Σουίφτ, μεταξύ άλλων, έχουν γίνει viral και μερικές φορές έχουν εκατομμύρια θεάσεις πριν οι πλατφόρμες αφαιρέσουν το περιεχόμενο.

Η δίκη για τη μήνυση της Μελόνι αντικατοπτρίζει την προσπάθεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο για πάταξη της ψηφιακής κατάχρησης και δυσφήμησης στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...