231
Η Ρέιτσελ Λεβίν κατά την ορκωμοσία της | Chris Smith/U.S. Department of Health & Human Services/Handout via Reuters

Η Ρέιτσελ Λεβίν έγινε η πρώτη διεμφυλική ανώτατη αξιωματικός στην ιστορία των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2021, 13:54
Η Ρέιτσελ Λεβίν κατά την ορκωμοσία της
|Chris Smith/U.S. Department of Health & Human Services/Handout via Reuters

Η Ρέιτσελ Λεβίν έγινε η πρώτη διεμφυλική ανώτατη αξιωματικός στην ιστορία των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2021, 13:54

Η αμερικανίδα υφυπουργός Υγείας Ρέιτσελ Λεβίν είναι πλέον ανώτατη αξιωματικός του Αμερικανικού Σώματος Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ.

Η 63χρονη Λεβίν διορίστηκε από τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και έγινε έτσι το πρώτο τρανς άτομο στο υψηλότερο βαθμολογικά αξίωμα της χώρας.

Η δρ Λεβίν περιέγραψε την αναβάθμισή της ως «σημαντική» και «ιστορικής σημασίας», κατά την ορκωμοσία της.

«Μακάρι το σημερινό συμβάν να είναι το πρώτο από πολλά άλλα που θα έρθουν, καθώς δημιουργούμε ένα διαφορετικό μέλλον, χωρίς αποκλεισμούς», είπε στην ομιλία της, όπου απέτισε φόρο τιμής σε άλλες σημαίνουσες μορφές της LGBTQ κοινότητας.

Το Αμερικανικό Σώμα της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ έχει περίπου 6.000 ένστολους αξιωματικούς και έχει καθήκον να ανταποκρίνεται σε κρίσεις υγείας όπως η πανδημία του κορονοϊού και οι φυσικές καταστροφές.

Η δρ Λεβίν είναι απόφοιτη του Χάρβαρντ και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τουλέιν. Προηγουμένως είχε εργαστεί ως παιδίατρος. Είχε επίσης υπηρετήσει ως γενικός παθολόγος και ως γραμματέας Υγείας της Πολιτείας της Πενσιλβάνια, απ’ όπου εργαζόταν σε θέματα όπως η «επιδημία» του εθισμού στα οπιοειδή. Στην θέση της υφυπουργού εξελέγη τον Μάρτιο, έπειτα από ψηφοφορία στη Γερουσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...