296
|

Η πτήση-εφιάλτης της ΤUI από Ζάκυνθο προς Κάρντιφ με τους covidiots

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2020, 10:55

Η πτήση-εφιάλτης της ΤUI από Ζάκυνθο προς Κάρντιφ με τους covidiots

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2020, 10:55

Σε καραντίνα τέθηκαν όλοι οι επιβάτες πτήσης της TUI 6215 από Ζάκυνθο προς Κάρντιφ στην Ουαλία, μεταξύ των οποίων εντοπίστηκαν τουλάχιστον επτά κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις αρχές στην Ουαλία, τα κρούσματα προέρχονται από τρεις διαφορετικές ομάδες ατόμων που ήταν στο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των αρμόδιων υπηρεσιών Υγείας που δημοσίευσε η ιστοσελίδα WalesOnline, δόθηκε εντολή σε όσους ήταν στην πτήση 6215 της 25ης Αυγούστου, να μπουν σε κατ’ οίκον καραντίνα.

«Σύντομα οι εν λόγω επιβάτες θα έχουν επικοινωνία με τις αρχές, εν τω μεταξύ όμως, πρέπει να τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση στο σπίτι, καθώς μπορεί να είναι μεταδοτικοί, ακόμα και χωρίς να έχουν συμπτώματα», δήλωσε στο BBC υπεύθυνος του PHW (Public Health Wales).

Για μία εκ των επιβατών ωστόσο, τα κρούσματα Covid-19 δεν της προκαλούν καμία έκπληξη. Οπως είπε, η ίδια και ο σύζυγός της αποφάσισαν μόνοι τους  να μπουν σε απομόνωση για δύο εβδομάδες, πριν καν μάθουν για τους συνεπιβάτες τους στην πτήση που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

«Η πτήση ήταν πραγματική καταστροφή! Ο τύπος δίπλα μου είχε κρεμασμένη τη μάσκα στον λαιμό του. Το πλήρωμα όχι μόνο δεν του ζήτησε να τη φορέσει κανονικά, αλλά του έδωσαν και δωρεάν ποτάκι όταν είπε ότι γνώριζε ένα μέλος του πληρώματος. Πολλοί έβγαζαν τις μάσκες τους και πήγιαναν πάνω κάτω στον διάδρομο του αεροσκάφους για να μιλήσουν σε άλλους. Μόλις προσγειώθηκε η πτήση, πολλοί ήταν αυτοί που έβγαλαν αμέσως τις μάσκες τους. Η πτήση ήταν γεμάτη covidiots και ένα ανίκανο πλήρωμα που δεν μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά στην περιγραφή της για την κορονο-πτήση της ΤUI.

To ζευγάρι έκανε τεστ κορονοϊού και ήταν εν αναμονή των αποτελεσμάτων. «Εχουμε κάποια συμπτώματα, ελπίζουμε όμως να είναι ένα απλό κρυολόγημα. Εχουμε λίγο βήχα, πονόλαιμο και πονοκέφαλο. Είμαι πολύ θυμωμένη», δήλωσε στο BBC η επιβάτης της πτήσης  TUI 6215 από Ζάκυνθο προς Κάρντιφ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...