700
Πονόκεφαλος για τον Μπόρις Τζόνσον το διαζύγιο με την επί 25 χρόνια σύζυγό του. Ούτε το αγώνα κρίκετ Αγγλίας - Ινδίας δεν ευχαριστήθηκε το Σάββατο. Στην ένθετη εικόνα η «πέτρα του σκανδάλου» | Action Images via Reuters/Paul Childs/Facebook

Η πολιτική αυτοκτονία (;) του μπερμπάντη Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2018, 15:40
Πονόκεφαλος για τον Μπόρις Τζόνσον το διαζύγιο με την επί 25 χρόνια σύζυγό του. Ούτε το αγώνα κρίκετ Αγγλίας - Ινδίας δεν ευχαριστήθηκε το Σάββατο. Στην ένθετη εικόνα η «πέτρα του σκανδάλου»
|Action Images via Reuters/Paul Childs/Facebook

Η πολιτική αυτοκτονία (;) του μπερμπάντη Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2018, 15:40

Ο Μπόρις Τζόνσον, με δύο πράξεις του, διαφορετική η μια από την άλλη, ίσως και να υπέγραψε τον πολιτικό του «θάνατο».

Αυτό υποστηρίζει η ιταλική Repubblica αλλά κι αρκετά βρετανικά ΜΜΕ μετά το διπλό faux pas στο οποίο υπέπεσε ο τέως δήμαρχος Λονδίνου και ισχυρός άντρας των Τόρις.

Το πρώτο του ατόπημα ήταν ένα, υποτίθεται, βαρυσήμαντο άρθρο του στη κυριακάτικη έκδοση της Mail on Sunday, όπου ο 54χρονος πολιτικός υποστήριξε ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι «τύλιξε ένα γιλέκο αυτοκτονίας γύρω από το βρετανικό Σύνταγμα και εκχώρησε τον εκπυρσοκροτητή στον διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ».

Ο Τζόνσον χαρακτήρισε το λεγόμενο «Σχέδιο Τσέκερς» για την έξοδο από την ΕΕ ως «έναν εξευτελισμό» που μας «εκθέτει σε έναν διηνεκή πολιτικό εκβιασμό. Αυτό σημαίνει πως θα μετατραπούμε σε ένα υποτελές κράτος», υπογράμμιζε ο τέως δήμαρχος που από τα γραφεία στοιχημάτων θεωρείται ως ο επικρατέστερος για να διαδεχθεί τη Μέι στον πρωθυπουργικό θώκο.

O Μπόρις Τζόνσον με τη σύζυγο του Mαρίνα Γουίλερ έξω από το εκλογικό τμήμα, για το δημοψήφισμα του Brexit, τον Ιούνιο του 2016 (Carl Court/Getty Images)

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του αναπληρωτή ΥΠΕΞ  Άλαν Ντάνκαν,  παρασημοφορεμένου πρώην αξιωματικού των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων ο οποίος, έχοντας πολεμήσει στο Ιράκ κι έχοντας δει να χάνονται άνδρες του σε επιθέσεις αυτοκτονίας,  χαρακτήρισε το άρθρο του Τζόνσον ως μία από τις «πιο αποκρουστικές στιγμές στη βρετανική πολιτική». Για να προσθέσει: «Με συγχωρείτε, αλλά αυτό είναι το πολιτικό τέλος του Μπόρις Τζόνσον. Και εάν δεν είναι τώρα, τότε σίγουρα θα έλθει αργότερα».

Όπου «αργότερα», προσθέστε την λέξη «σύντομα». Ίσως και συντομότερα του αναμενομένου καθώς ήδη ανακοινώθηκε και επισήμως το διαζύγιο του Τζόνσον με την επί 25ετία σύζυγό του, Μαρίνα Γουίλερ, μετά την αποκάλυψη πως πιάστηκε να την απατά για ακόμη μια φορά.

Είναι η τρίτη και, σύμφωνα με τη κόρη τους, η τελευταία φορά που η Μαρίνα τον διώχνει από το σπίτι. «Δεν πρόκειται τον δεχτεί ξανά πίσω» επιμένει η 25χρονη Λάρα που χαρακτήρισε τον πατέρα της «εγωιστή μπάσταρδο».

Η επίσης 54χρονη Γουίλερ, δικηγόρος στο επάγγελμα και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του ζευγαριού, είχε διώξει τον σύζυγό της για πρώτη φορά το 2004, λόγω του δεσμού του με τη συγγραφέα Πετρονέλα Γουάιατ και, ξανά, το 2010 όταν εκείνος απέκτησε παιδί εκτός γάμου με την σύμβουλο Τέχνης, Έλεν Μακιντάιρ.

Τώρα, ως «πέτρα του σκανδάλου» για το διαζύγιο αναφέρεται η 30χρονη Κάρι Σάιμοντς, πρώην υπεύθυνη επικοινωνίας στο Συντηρητικό Κόμμα.

H Κάρι Σάιμοντς (Carrie Apples Symonds/Facebook)

Σύμφωνα με τη Mirror, η σύζυγός του Τζόνσον βρήκε στο κινητό του μηνύματα με την 30χρονη, ενώ οι δυο τους είχαν συναντήσεις σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων του Λονδίνου.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται την διαρροή του σκανδάλου να την έκανε η ίδια η Ντάουνινγκ Στριτ, που είχε σχηματίσει ολόκληρο φάκελο με τα ερωτικά παραστρατήματα του Τζόνσον, προκειμένου να «θάψει» μια και καλή τις όποιες ελπίδες του για την πρωθυπουργία.

Τα βρετανικά ΜΜΕ μιλούν μάλιστα για μια σιωπηρή συμμαχία της πρωθυπουργού Μέι με την Γουίλερ, η οποία δηλώνει ευθαρσώς πως θέλει να πάρει εκδίκηση από τον πρώην σύζυγό της.

Η σύζυγος του Μπόρις Τζόνσον, Mαρίνα Γουίλερ, ενώ φεύγει από το σπίτι τους στο Λονδίνο, την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018 (φωτό: REUTERS/Stefan Wermuth/File Photo)

«Όσο μαθαίνει την αλήθεια για τη συμπεριφορά του, δηλώνει σε φίλους ότι θέλει να του προκαλέσει όσο γίνεται μεγαλύτερη ζημιά. Ήξερε ότι ο Μπόρις σχεδιάζει μια μεγάλη ομιλία στο συνέδριο, που θα του έδινε την ευκαιρία να ηγηθεί του κόμματος και να γίνει πρωθυπουργός. Η πρόθεσή της ήταν να βοηθήσει να διαρρεύσουν πληροφορίες πριν από την ομιλία. Στο τέλος, ο Μπόρις ήξερε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιβεβαιώσει ότι ο γάμος του τελείωσε», λέει πηγή κοντά στην πρώην σύζυγό του.

Μάλιστα, η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι η Γουίλερ υποψιάζεται ότι ο άντρας της είχε πάνω από 10 εξωσυζυγικές σχέσεις κατά τη διάρκεια του 25ετούς γάμου τους.

Πάντως, οι αποκαλύψεις προκάλεσαν τόσες πολλές αντιδράσεις, ώστε ο πρώην υπουργός… γιουχαΐστηκε από το κοινό την Κυριακή όταν επισκέφθηκε ένα γήπεδο του κρίκετ.

Οπότε ίσως ο Αλαν Ντάνκαν να έχει δίκιο και το διαζύγιο να αποτέλεσε το «γιλέκο αυτοκτονίας» της πολιτικής του ζωής και υπόστασης…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...