236
Ο Μούνβες ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς παράγοντες στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας στις ΗΠΑ | REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του CBS εν μέσω καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2018, 13:13
Ο Μούνβες ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς παράγοντες στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας στις ΗΠΑ
|REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του CBS εν μέσω καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2018, 13:13

Ο Λέσλι Μούνβες, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CBS Corp και ένας από τους πιο ισχυρούς παράγοντες της βιομηχανίας της τηλεόρασης και των μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ, υπέβαλε την Κυριακή την παραίτησή του, εν μέσω νέων καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προσωρινά θα τον αντικαταστήσει ο Τζο Αϊανιέλο, εκτελεστικός διευθυντής του CBS, ενώ το δίκτυο θα αναζητήσει τον αντικαταστάτη του Μούνβες.

Η ανακοίνωση ακολούθησε τις καταγγελίες έξι γυναικών σε βάρος του 68χρονου Μούνβες για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενόχληση, οι οποίες έγιναν σε άρθρο του περιοδικού New Yorker, πέραν των έξι γυναικών που έκαναν παρόμοιες καταγγελίες τον Ιούλιο.

Και στις δύο περιπτώσεις τα άρθρα του New Yorker υπογράφονται από τον βραβευμένο με Πούλιτζερ δημοσιογράφο Ρόναν Φάροου, γιο του Γούντι Αλεν και της Μία Φάροου.

Οι νέες καταγγελίες, για γεγονότα που εκτυλίχθηκαν από τη δεκαετία του 1980 ως τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000, αφορούν εξαναγκαστικές σεξουαλικές συνευρέσεις, εκφοβισμούς και άλλα παρόμοια.

Ο Μουνβες κάνει λόγο από την πλευρά του για «αναληθείς καταγγελίες» σχετικά με υποθέσεις που φέρονται να εκτυλίχθηκαν «πριν από δεκαετίες» και δεν «δείχνουν το ποιος είμαι».

Η αποζημίωση του Μούνβες, που είχε αναλάβει τη θέση του στο CBS το 1995, τυπικά θα ανερχόταν σε 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, μπορεί να μην λάβει τίποτα, γιατί το δίκτυο ανακοίνωσε ότι δωρίζει 20 εκατ. δολάρια από το ποσό της αποζημίωσης του Μούνβες σε οργανώσεις που υποστηρίζουν το κίνημα MeToo ενώ εκκρεμούν παράλληλα και ανεξάρτητες έρευνες εναντίον του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...