360
H Φώφη Γεννηματά σε ομιλία της για τα 44 χρόνια του ΠΑΣΟΚ. «Δεν θα μπούμε σε κυβέρνηση που δεν θα αλλάξει τον νόμο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις» είπε τώρα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 | SOOC

Η Γεννηματά μίλησε για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και ΚΙΝΑΛ!

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2018, 12:55
H Φώφη Γεννηματά σε ομιλία της για τα 44 χρόνια του ΠΑΣΟΚ. «Δεν θα μπούμε σε κυβέρνηση που δεν θα αλλάξει τον νόμο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις» είπε τώρα, μιλώντας στον ΑΝΤ1
|SOOC

Η Γεννηματά μίλησε για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και ΚΙΝΑΛ!

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2018, 12:55

Μια νέα παράμετρο στη δύσκολη εξίσωση των πολιτικών συσχετισμών εν όψει των εκλογών παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά η οποία το πρωί της Τρίτης μιλώντας στον ΑΝΤ1 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Κινήματος Αλλαγής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξήγησε ότι «πρόκειται για τα τρία κόμματα που έχουν χειριστεί την κρίση, έχουν χειριστεί συμφωνίες και προγράμματα και θα πρέπει να διαπραγματευτούν σκληρά την αλλαγή των δυσβάστακτων όρων που έχει επιβάλει ο κ. Τσίπρας σε αυτή τη χώρα».

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο βέβαια υπάρχει ο κίνδυνος να αναδειχθεί σε αξιωματική αντιπολίτευση –σε θεσμικό παράγοντα δηλαδή– η Χρυσή Αυγή, εφόσον είναι αυτή το τέταρτο κόμμα (ή τρίτο;) και όχι το ΚΚΕ. Αυτό το εφιαλτικό για τα κοινοβουλευτικά ήθη ενδεχόμενο προφανώς το προσπέρασε η κυρία Γεννηματά, στην από τηλεοράσεως φιλότιμη προσπάθειά της να εμφανίσει το ΚΙΝΑΛ ως υπολογίσιμη πολιτική δύναμη που μπορεί να ενώσει τη χώρα.

Η κυρία Γεννηματά ξεκαθάρισε βέβαια ότι «δεν θα μπούμε σε κυβέρνηση που δεν θα αλλάξει τον νόμο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις» και παράλληλα επέμεινε ότι το ΚΙΝΑΛ «δεν θα αποτελέσει το δεκανίκι κανενός, αλλά θα γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων».

Υπογράμμισε δε: «Δεν θα μπούμε σε μία κυβέρνηση απλά και μόνο για να βγουν οι αριθμοί και να υπάρξει δεδηλωμένη. Εμείς έχουμε καταθέσει το “Σχέδιο Ελλάδα” και τους καλούμε να μας πουν πού συμφωνούν και πού διαφωνούν».

Η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το Σκοπιανό λέγοντας ότι «με ευθύνη του Πρωθυπουργού, αλλά και του Ζάεφ, χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία επίλυσής του, γιατί ο τρόπος με τον οποίο διαπραγματεύτηκαν δεν ήταν ο σωστός».

Κατηγόρησε δε τον Πρωθυπουργό, ότι διαπραγματεύτηκε μόνος του, χωρίς να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπως επανειλημμένα είχε ζητήσει το κόμμα της, ενώ τώρα προσπαθεί να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, που είναι μια κακή συμφωνία, χωρίς να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος διαφωνεί.

Τέλος, σχολιάζοντας το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή, η κυρία Γεννηματά επεσήμανε ότι «αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές. Δεν είναι δυνατόν να κατατίθεται προϋπολογισμός 2 σε 1 και να περιμένουμε από τους Θεσμούς να αποφασίσουν για εμάς, τα “αφεντικά” μας, αποδεικνύοντας ότι τα περί “καθαρής εξόδου” ήταν ψέματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...