438
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «δείχνει» τους υπαίτιους για το μέγα φιάσκο | ΙΝΤΙΜΕnews

Νέο φιάσκο ΣΥΡΙΖΑ: Πώς η… φέτα έφερε κομματικές καρατομήσεις

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2018, 13:12
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «δείχνει» τους υπαίτιους για το μέγα φιάσκο
|ΙΝΤΙΜΕnews

Νέο φιάσκο ΣΥΡΙΖΑ: Πώς η… φέτα έφερε κομματικές καρατομήσεις

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2018, 13:12

Ενα ακόμα φιάσκο – αυτή τη φορά με την προώθηση ελληνικής φέτας στο εξώτερικό- υποχρέωσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, να απαιτήσει την παραίτηση σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Αιτία, η απώλεια των προθεσμιών σύναψης συμβάσεων για το πρόγραμμα προώθησης της φέτας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και σε τρίτες χώρες, μια αποτυχία για την οποία σύμφωνα με τον υπουργό, την αποκλειστική ευθύνη φέρει το δ.σ. του Οργανισμού.

Καταληκτική προθεσμία υπογραφής σύμβασης για το πρόγραμμα Προώθησης της Φέτας ΠΟΠ «Feta PDO. Let’s get real!» ήταν η 13η Μαΐου, αλλά χάθηκε λόγω αβελτηρίας ή απλά ανικανότητας. Και αυτό παρά τις «μάχες» που έχουν κατά καιρούς δοθεί στα διεθνή φόρα για την προάσπιση της ελληνικότητας της φέτας έναντι των «κακών ξένων» και των απομιμήσεων που προωθούν στην αγορά.

Με επιστολή του προς τα μέλη του ΕΛΓΟ- Δήμητρα, ο υπουργός αποποιείται ουσιαστικά κάθε ευθύνης για το μέγα φιάσκο και καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους τους αρμόδιους του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, όπως λέει ο κ. Αποστόλου παρά το ότι  δόθηκαν επανειλημμένες παρατάσεις, τις οποίες εξασφάλισε η Διεύθυνση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων για λογαριασμό του υπουργείου, «παρήλθε άπρακτη η προθεσμία σύναψης των συμβάσεων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ με τον Εκτελεστικό Οργανισμό, με αποτέλεσμα να μη έχει καταστεί έως σήμερα δυνατή η σύναψη των μεταξύ μας συμβάσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος Προώθησης της Φέτας Π.Ο.Π. «Feta PDO. Let’s get real!» στην Ευρωπαϊκή Αγορά και σε Τρίτες Χώρες, των οποίων η προθεσμία υπογραφής έληγε την 13/05/2018».

Σημειωτέον ότι την περασμένη εβδομάδα, με απόφασή της η διοίκηση του ΕΛΓΟ έκανε αποδεκτά τα σχετικά δικαιολογητικά από την Novacert, η οποία ορίστηκε προσωρινός ανόδοχος του έργου, σε αντικατάσταση του προηγούμενου (SOPEXA SA).

Ολόκληρη η επιστολή Αποστόλου έχει ως εξής:

Σχετ.: Το με αρ. πρωτ. 21608/11-05-2018 έγγραφο του Γραφείου Διοικήσεως του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ που υπογράφεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και έλαβε αρ. εισερχ. 1032/68330/11-05-2018 στο Τμήμα Εμπορικών Ροών και Προώθησης Προϊόντων της Διεύθυνσης Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων.

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, το οποίο κοινοποιήθηκε και στο Γραφείο μας, σάς υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με το νόμο (Ν.4412/2016) την αποκλειστική ευθύνη για τη σύννομη και εμπρόθεσμη διενέργεια της διαγωνιστικής διαδικασίας την έχετε εσείς ως αναθέτουσα αρχή. Παρά τις επανειλημμένες παρατάσεις που εξασφάλισε η Διεύθυνση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων για λογαριασμό του Υπουργείου μας, παρήλθε άπρακτη η προθεσμία σύναψης των συμβάσεων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ με τον Εκτελεστικό Οργανισμό, με αποτέλεσμα να μη έχει καταστεί έως σήμερα δυνατή η σύναψη των μεταξύ μας συμβάσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος Προώθησης της Φέτας Π.Ο.Π. «Feta PDO. Let’s get real!» στην Ευρωπαϊκή Αγορά και σε Τρίτες Χώρες, των οποίων η προθεσμία υπογραφής έληγε την 13/05/2018.

Παρακαλώ για την άμεση υποβολή παραιτήσεων όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...