738
Ο Τζέιμι Ολιβερ προσπαθεί να δικαιολογηθεί για την κατάρρευση της «αυτοκρατορίας» του | Reuters

Η επιστολή του Τζέιμι Ολιβερ στους απολυμένους υπαλλήλους του

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 18:19
Ο Τζέιμι Ολιβερ προσπαθεί να δικαιολογηθεί για την κατάρρευση της «αυτοκρατορίας» του
|Reuters

Η επιστολή του Τζέιμι Ολιβερ στους απολυμένους υπαλλήλους του

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 18:19

Η είδηση της κατάρρευσης της αυτοκρατορίας του διάσημου σεφ Τζέιμι Ολιβερ δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς τα οικονομικά του προβλήματα ήταν γνωστά εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι που συγκλονίστηκαν και κυρίως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι υπάλληλοί του, που βρέθηκαν και επισήμως χωρίς δουλειά.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο διάσημος σεφ υπέβαλε αίτηση αφερεγγυότητας και την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 όλα τα εστιατόριά του -εκτός από τρία – έκλεισαν, με αποτέλεσμα να βρεθούν στον δρόμο περίπου 1.000 άτομα. Προς το παρόν, οι τρεις χώροι στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ παραμένουν ανοιχτοί, ενώ οι διαχειριστές αναζητούν νέο αγοραστή.

Ο Τζέιμι Ολιβερ αποφάσισε λοιπόν να στείλει ηλεκτρονικά μία επιστολή στους πρώην υπαλλήλους του και να τους ευχαριστήσει που έβαλαν την καρδιά και την ψυχή τους στα εστιατόριά του.

Σύμφωνα με την επιστολή, που δημοσίευσε η Mirror, και όσα αποκαλύπτει ένας εργαζόμενος, το προσωπικό ενημερώθηκε για την κατάρρευση της επιχείρησης την ίδια ημέρα.

Ενας υπάλληλος δήλωσε στην Manchester Evening News: «Στις 10 η ώρα ήρθαν δύο λογιστές και μας έδωσαν μία ειδοποίηση που έλεγε πως η επιχείρηση σταματά άμεσα να λειτουργεί. Δεν το ξέραμε – κανείς δεν ήξερε τίποτα. Ημασταν περίπου 15 άτομα. Ηταν ένα σοκ για όλους μας. Κάποια άτομα είναι εδώ από την πρώτη ημέρα, επομένως εργάζονται στο εστιατόριο εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια».

Και κάποιοι από αυτούς βρήκαν και κάτι ακόμη μόλις άνοιξαν τα mail τους. Ο Τζέιμι Ολιβερ τους ενημέρωνε πως θα πληρώνονταν και για την τελευταία ημέρα, ενώ ευχόταν σε όσους έχασαν την δουλειά τους «όλη την τύχη του κόσμου».

Τι αναφέρει η επιστολή του Τζέιμι Ολιβερ

Αγαπητό προσωπικό,
Είμαι απόλυτα συντετριμμένος που δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να βάλουμε τα αγαπημένα μας εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο υπό καθεστώς ελέγχου, πράγμα που σημαίνει ότι η μοίρα των εστιατορίων Jamie’s Italian, Fifteen London και Barbecoa, είναι πλέον στα χέρια του διαχειριστή, που θα είναι υπεύθυνος για τις λειτουργίες αυτών, καθώς και για το μέλλον τους.

Κατανοώ πόσο δύσκολη είναι αυτή η είδηση για όσους επηρεάζονται άμεσα και θέλω να σας διαβεβαιώσω πως έχω εξερευνήσει κάθε πιθανή λύση και εξάντλησα όλες τις επιλογές τους τελευταίους μήνες για να προσπαθήσω να σώσω αυτή την επιχείρηση. Εχω προσωπικά επενδύσει ό,τι μπορούσα σε μία προσπάθεια να αλλάξω το μέλλον.

Μόλις έγινε σαφές πως η διαχείριση ήταν η μόνη επιλογή μας, προσωπικά σιγουρεύτηκα πως ήμουν σε θέση να πληρώσω όλους τους μισθούς μέχρι σήμερα, οπότε κανείς από εσάς δεν θα μείνει χωρίς χρήματα για το σπουδαίο έργο που έχει κάνει.

Ολοι προσπάθησαν πολύ σκληρά για να στηρίξουν αυτή την θαυμάσια επιχείρηση, αλλά οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εστίασης και η ύφεση της βρετανικής εστίασης μαζί με τα αυξανόμενα επιτόκια των επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων, σήμαινε ότι αυτή η μάχη ήταν πολύ δύσκολη για να κατακτηθεί.

Αν και δεν μπορώ να είμαι δίπλα στον καθένα από εσάς, με την κυριολεκτική έννοια, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους που βάλατε την καρδιά και την ψυχή σας στα εστιατόριά μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Ανοίξαμε το Jamie’s Italian το 2008 με σκοπό να διαταράξουμε με την καλή έννοια την γευσιγνωσία του Ηνωμένου Βασιλείου, με πολύ ποιοτικά συστατικά, τα καλύτερα πρότυπα διαβίωσης των ζώων και μία εκπληκτική ομάδα που μοιράστηκε το πάθος μου για το καλό φαγητό και την εξυπηρέτηση.

Και κάναμε ακριβώς αυτό – με μία απίστευτη ανταπόκριση από το κοινό και την αποδοχή του. Κερδίσαμε σχεδόν κάθε βραβείο. Τα πρότυπα τροφίμων απείχαν πάντα από τους ανταγωνιστές μας, ήταν σαφώς καλύτερα. Ολα τα συστατικά μας έχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα και παράγονται με ανιχνεύσιμο και βιώσιμο τρόπο. Η δέσμευσή μας για την καλή μεταχείριση των ζώων, την προέλευση και την διατροφή ακολουθήθηκε πιστά, ακόμη και στο τέλος.

Σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και στηρίξαμε τα πιστεύω μας: πως οι πελάτες μας αξίζουν το καλύτερο, το πιο καθαρό και νόστιμο φαγητό με τις πιο θρεπτικές επιλογές. Το Fifteen ήταν το πρώτο μου εστιατόριο αλλά και η πρώτη μου φιλανθρωπική και κοινωνική πρωτοβουλία. Ηταν ένα απίστευτο ταξίδι που επηρέαζε θετικά εκατοντάδες παιδιά τα τελευταία 16 χρόνια. Ηταν μεγάλη τιμή και χαρά να είμαι μέρος αυτού. Το Barbecoa ήταν ένα έργο πάθους και μεγάλη επιτυχία.

Είμαι πολύ υπερήφανος για όλα αυτά τα επιτεύγματα που κάνουν ακόμη πιο οδυνηρό το αντίο.

Ησασταν οι καλύτεροι στη δουλειά σας και ξέρω πως θα προχωρήσετε σε πιο μεγάλα πράγματα πολύ σύντομα.

Λυπάμαι ειλικρινά και σας δίνω όλη μου την αγάπη, την ευγνωμοσύνη και κυρίως σας εύχομαι όλη την τύχη του κόσμου. Σήμερα είναι μία πολύ θλιβερή ημέρα.
Με πολλή αγάπη, όπως πάντα, Τζέιμι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...