510
Η Ζελβέγκερ υποδύεται τη μυστηριώδη και σαγηνευτική Αν | IMDB

Οι ακραίοι ρόλοι ταιριάζουν πολύ στη Ρενέ Ζελβέγκερ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 15:45
Η Ζελβέγκερ υποδύεται τη μυστηριώδη και σαγηνευτική Αν
|IMDB

Οι ακραίοι ρόλοι ταιριάζουν πολύ στη Ρενέ Ζελβέγκερ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 15:45

Στα 50 της, η Ρενέ Ζελβέγκερ, η γνωστή και ως «Μπρίτζετ Τζόουνς» της σειράς ταινιών με θέμα μια 35χρονη γυναίκα που καταλήγει διαρκώς… μόνη χωρίς σύντροφο, αφήνει πίσω της τον (ελαφρύ) ρόλο που την καθιέρωσε στη συνείδηση όλων, αναλαμβάνοντας αυτή τη φορά έναν κόντρα ρόλο που απέχει πολύ από εκείνον που την καθιέρωσε κινηματογραφικά.

Η ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά του Netflix, «WHAT/IF» (Δίλημμα), ένα νέο νουάρ κοινωνικό θρίλερ που εξερευνά «τις επιπτώσεις που υπάρχουν όταν κοινωνικά αποδεκτοί άνθρωποι αρχίζουν να κάνουν απαράδεκτες πράξεις», όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της ιντερνετικής πλατφόρμας.

Η σειρά εστιάζει σε μια γενναιόδωρη αλλά ηθικά επιλήψιμη προσφορά μιας πλούσιας αλλά εξαιρετικά μυστηριώδους γυναίκας, της Αν, σε ένα ζευγάρι απένταρων νεόνυμφων από το Σαν Φρανσίσκο.

Η Ζελβέγκερ υποδύεται την οικονομικά ισχυρή και σαγηνευτική Αν και μίλησε στην ιταλική Corriere για τον ρόλο της αυτόν και κυρίως για το κατά πόσον μπορεί να συνδεθεί η ίδια με τον αμοραλιστικό χαρακτήρα της Αν.

«Φυσικά, αγαπώ πολύ την Aν, παρ’ όλο που είμαι το άκρως αντίθετο από αυτή. Είναι ένας ακραίος χαρακτήρας και για αυτό ήταν διασκεδαστικό να το κάνω. Η Αν κάνει και λέει στη σειρά πράγματα που δεν θα έκανα ποτέ – παρ’ όλο που παραδέχομαι πως συχνά θα ήθελα όντως να τα είχα πει και εγώ αυτά» τονίζει η αμερικανίδα ηθοποιός.

Ως προς το κατά πόσο η ανηθικότητα μπορεί να αποτελέσει… ποιοτικό στοιχείο ενός χαρακτήρα, η Ζελβέγκερ θεωρεί πως «στην αρχή της σειράς δεν είναι τόσο ευδιάκριτο, αλλά προχωρώντας τα επεισόδια είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο η Αν κάνει ό,τι κάνει. Και ναι, είναι πιθανό κάποιος να τη θαυμάσει για αυτό» επισημαίνει.

Είναι η γοητεία του κακού λοιπόν;

«Είναι μια survivor της ζωής, μια επιζήσασα που δουλεύει πολύ σκληρά: εκτιμώ αυτό το γνώρισμα στους ανθρώπους, εκτιμώ την τόλμη, το γεγονός ότι είναι μια γυναίκα που ασκεί τη δύναμή της, ζει έντονα τη σεξουαλικότητά της και δίνει τις μάχες της ως το τέλος. Ναι, ως προς αυτό το τελευταίο, θα ήθελα πολύ να είμαι σαν αυτή» προσθέτει.

Η σειρά ψηλαφίζει και ζητήματα όπως η σύγχρονη γυναίκα και οι θέσεις εξουσίας που ενίοτε μπορεί να πάρει.

«Είναι ένα σημαντικό θέμα για το οποίο μπορούμε να μιλάμε για ώρες. Ευτυχώς, αυτή τη στιγμή μεγαλώνει μια ολόκληρη νέα γενιά γυναικών που έχει διαφορετικά επαγγελματικά βιώματα σε σχέση με εμένα. Οι γυναίκες σήμερα θέλουν να έχουν επιρροή και να γνωρίζουν ότι έχουν το δικαίωμα στις ίδιες ευκαιρίες. Φαίνεται προφανές αλλά είναι μια τεράστια αλλαγή: όσο πιο γρήγορα προχωράμε προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο θα βελτιωθούν τα πράγματα για όλους, άντρες και γυναίκες» τονιζει με νόημα η Ζελβέγκερ.

Φυσικά, η κουβέντα, μετά από όλα αυτά, καταλήγει -πού αλλού;- στο γυναικείο κίνημα του «Me Too».

«Νομίζω ότι γενικά αυτή είναι μια κρίσιμη περίοδος όχι μόνο για τις γυναίκες ή για τους ηθοποιούς, αλλά και για την κοινωνία σε διεθνές επίπεδο. Υπάρχει μια γενικότερη πίεση η κοινωνία μας να εξελιχθεί επιτελούς με τον σωστό τρόπο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να δεχθούμε χωρίς να το συζητήσουμε περαιτέρω» καταλήγει η 50χρονη ηθοποιός.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix την Παρασκευή 24 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...