418
Ο Γιώργος Τσίπρας, εξάδελφος του Πρωθυπουργού, παραδέχτηκε: «Αυτά που λέγαμε τον Γενάρη του ’15 είναι διαφορετικά από αυτά που αναγκαστήκαμε να κάνουμε» | SOOC

Η ελπίδα δεν ήρθε τελικά

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2016, 11:49
Ο Γιώργος Τσίπρας, εξάδελφος του Πρωθυπουργού, παραδέχτηκε: «Αυτά που λέγαμε τον Γενάρη του ’15 είναι διαφορετικά από αυτά που αναγκαστήκαμε να κάνουμε»
|SOOC

Η ελπίδα δεν ήρθε τελικά

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2016, 11:49

Γνωστά πράγματα: στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται, αλλά δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται, αλλά δεν γίνονται. Μάλλον, υπάρχει και μια τρίτη υποκατηγορία: πράγματα που λέγονται για να λέγονται. Και φυσικά στη συνέχεια να αναιρούνται.

Αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ευρύτερης συμπολίτευσης, το τελευταίο διάστημα έχουν αποδυθεί σε μια προσπάθεια, άλλοτε συγκεκαλλυμένη κι άλλοτε ευθεία, να κρατήσουν αποστάσεις από τις προεκλογικές υποσχέσεις. Δεν είναι τόσο η αποδόμηση του προεκλογικού λόγου, όσο η κατάδειξη ότι πλέον η κυβέρνηση έχει περάσει σε φάση «ρεαλισμού». Με την πρώτη αξιολόγηση να είναι ακόμη στον αέρα, τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις (Ασφαλιστικό, Φορολογικό και αλλαγές στις συντάξεις) να μην έχουν καν μπει στα σκαριά και το Προσφυγικό να περισφίγγει, ο Αλέξης Τσίπρας και οι άμεσοι συνεργάτες του θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αυτή τη διάσταση λόγων και έργων.

Στο μεταξύ, πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος προσπαθούν με δηλώσεις τους να προλειάνουν το έδαφος και να περάσουν το μήνυμα ότι οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες για να εφαρμοστούν τα υπεσχημένα.

Την Παρασκευή, ακόμα και ο εξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα, ο Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στο Mega, παραδέχθηκε ευθαρσώς ότι: «Αυτά που λέγαμε τον Γενάρη του ’15 είναι διαφορετικά από αυτά που αναγκαστήκαμε να κάνουμε». Μόνο που ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, δεν είναι ο μόνος που προσπαθεί να περάσει αυτό το κλίμα προς την κοινή γνώμη.

Είχε προηγηθεί το θερμό τετ α τετ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μιχελογιαννάκη με κρητικούς αγρότες στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Εν μέσω έντονης πίεσης που δέχθηκε από τους συγκεντρωμένους αγρότες, ο κ. Μιχελογιαννάκης, γνωστός για τις αιρετικές απόψεις του, παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τους αγρότες που ούτε τρομοκράτες είναι, ούτε εισφοροδιαφεύγοντες.

Το θέμα των αγροτών ήταν η αφορμή να προκληθεί κυβερνητική κρίση με τις δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες.

Θα περίμενε κανείς ότι ο κ. Σγουρίδης, μετά την έντονη ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου, που οδήγησε στην επιστολή παραίτησής του, δεν θα έβρισκε «συμμάχους» από κυβερνητικούς βουλευτές. Κι όμως, βρήκε. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρο Παραστατίδη, ο οποίος σε μια αποθέωση κυνικού πραγματισμού είπε στο ΜΕΓΚΑ: «Πάντα ο προεκλογικός λόγος έχει μια υπερβολή, έτσι πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια το πολιτικό σύστημα. Καμιά φορά πρέπει να λες αυτά που θέλει να ακούσει ο κόσμος».

Ακολούθησε και η ατάκα του υφυπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα στον ΣΚΑΪ, «Μην συζητάμε συνέχεια για το παρελθόν, αυτά έχουν κριθεί», για να ολοκληρωθεί ένας πρώτος κύκλος απομάκρυνσης από τους λόγους και τις υποσχέσεις των… μπαλκονιών και την πρόσδεση στον ορθολογισμό του πράττειν.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...