233
Τα δέντρα είναι μια μάλλον απλή λύση για τον περιορισμό των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής | EPA/BARBARA WALTON

Η Αυστραλία θα φυτέψει ένα δισ. δέντρα κατά της κλιματικής αλλαγής

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2019, 13:13
Τα δέντρα είναι μια μάλλον απλή λύση για τον περιορισμό των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής
|EPA/BARBARA WALTON

Η Αυστραλία θα φυτέψει ένα δισ. δέντρα κατά της κλιματικής αλλαγής

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2019, 13:13

Ενα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο για να εκπληρώσει τους στόχους της ως προς τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής σκοπεύει να υλοποιήσει η Αυστραλία, η οποία θα φυτέψει ένα δισεκατομμύρια δέντρα.

Στόχος της να πιάσει τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για τον περιορισμό της εκπομπής των αερίων του θερμοκηπίου.

Το πρόγραμμα θα τρέχει ως το 2050 ενώ εκτιμάται ότι τα δέντρα θα απομακρύνουν από την ατμόσφαιρα μέχρι και 18 εκατ. τόνους αερίων του θερμοκηπίου τον χρόνο.

Αυτή η απλή, μη τεχνολογική λύση, όπως δείχνουν επιστήμονες από το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο και να περιορίσει σημαντικά τις ποσότητες των αερίων του θερμοκηπίου. Τα δέντρα έχουν φυσικά και άλλα οφέλη πέρα από τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας, προσφέροντας αισθητική απόλαυση και ηρεμία ειδικά στους κατοίκους των πόλεων.

Ωστόσο, ακόμη και ο τεράστιος αριθμός των δέντρων που θα φυτέψει η Αυστραλία δεν φτάνει για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι θα χρειαστούν σε όλο τον πλανήτη ένα τρισεκατομμύρια νέα δέντρα, δηλαδή 1.000 φορές περισσότερα.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον έχει δηλώσει ότι η χώρα του ως το 2030 θα πιάσει τον στόχο της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 26%-28% ως το 2030 αν και ο ΟΟΣΑ σε έκθεσή του δεν είναι τόσο αισιόδοξος, γράφει το Bloomberg.

Μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα παραμένει η εξάρτηση από τον γαιάνθρακα, τον οποίο ακόμη χρησιμοποιεί για τα δύο τρίτα της ενέργειας που χρειάζεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...