344
Ο Μάνου Τσάο θα είναι το κύριο όνομα της συναυλίας (φωτογραφία από περυσινή του εμφάνιση) | EPA

Μάνου Τσάο και Ρίτσαρντ Μπράνσον σε συναυλία για τη Βενεζουέλα

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2019, 10:40
Ο Μάνου Τσάο θα είναι το κύριο όνομα της συναυλίας (φωτογραφία από περυσινή του εμφάνιση)
|EPA

Μάνου Τσάο και Ρίτσαρντ Μπράνσον σε συναυλία για τη Βενεζουέλα

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2019, 10:40

Συναυλία για τον λαό της Βενεζουέλας διοργανώνει ο δισεκατομμυριούχος σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον με τη συμμετοχή του γαλλοϊσπανού Μάνου Τσάο και καλλιτεχνών από τη Λατινική Αμερική.

Η συναυλία θα γίνει την Παρασκευή στα σύνορα με την Κολομβία με στόχο τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Βενεζουέλα.

Ο Μπράνσον δήλωσε ότι ελπίζει να προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή και να σώσει ζωές.

Ο βρετανός επιχειρηματίας, ιδρυτής του ομίλου Virgin Group, επενδυτής, συγγραφέας και φιλάνθρωπος δήλωσε τη Δευτέρα ότι απαιτούνται πόροι για να καλυφθούν οι ιατρικές ανάγκες στη χώρα.

Ο Μπράνσον υπολογίζει ότι την συναυλία θα παρακολουθήσουν 300.000 άνθρωποι. Εκτός από τον Τσάο, θα συμμετέχουν επίσης η μεξικανική μπάντα Μάνα, ο ισπανός τραγουδιστής Αλεχάντρο Σαντζ και ο καλλιτέχνης από τη Δομινικανή Δημοκρατία Χουάν Λουίς Γκουέρα.

Ο επιχειρηματίας τόνισε ότι δεν χρηματοδοτείται από καμία κυβέρνηση και ότι όλοι οι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν δωρεάν, ελπίζοντας να συγκεντρωθεί οικονομική βοήθεια από τους θεατές που θα βλέπουν τη συναυλία μέσω live streaming στο Διαδίκτυο.

«Η Βενεζουέλα δυστυχώς δεν έχει γίνει η ουτοπία που η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας ήλπιζαν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να πεθαίνουν λόγω έλλειψης ιατρικής βοήθειας», δήλωσε ο Μπράνσον σε τηλεφωνική συνέντευξη από την κατοικία του στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. «Νομίζω ότι η συναυλία θα προσελκύσει την προσοχή όλου του κόσμου στο πρόβλημα».

Ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον (Reuters)

Η συναυλία πραγματοποιείται στην κολομβιανή μεθοριακή πόλη Κουκουτά, με πληθυσμό περίπου 700.000 κατοίκους, η οποία δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, που εγκαταλείπουν τη Βενεζουέλα. Η πόλη αποτελεί το σημείο στο οποίο αποστέλλεται διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια αλλά εγκλωβίζεται στα σύνορα, καθώς ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δεν την δέχεται.

Ο Μπράνσον είπε ότι μίλησε με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊντό και ελπίζει ότι οι ένοπλες δυνάμεις, μέχρι σήμερα πιστές στον Μαδούρο, θα επιτρέψουν την βοήθεια να φτάσει στη Βενεζουέλα που πλήττεται από έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων.

«Θέλουμε να είναι ένα χαρούμενο γεγονός», δήλωσε ο Μπράνσον για τη συναυλία. «Και ελπίζουμε η λογική να κυριαρχήσει και ο στρατός να επιτρέψει να ανοίξει η γέφυρα ώστε να μπορούν να μεταφερθούν οι αναγκαίες προμήθειες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...