592
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε προσκαλέσει σε ανύποπτο χρόνο τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μαξίμου το 2016. Τώρα τα πράγματα εξελίσσονται πιο γρήγορα | SOOC

Συνάντηση Τσίπρα – Παπανδρέου με «προξενήτρα» τη Λούκα Κατσέλη

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2019, 12:55
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε προσκαλέσει σε ανύποπτο χρόνο τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μαξίμου το 2016. Τώρα τα πράγματα εξελίσσονται πιο γρήγορα
|SOOC

Συνάντηση Τσίπρα – Παπανδρέου με «προξενήτρα» τη Λούκα Κατσέλη

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2019, 12:55

Είναι κάτι συμπτώσεις που δεν σε αφήνουν να αγιάσεις, ή τέλος πάντων, δεν αφήνουν σε ησυχία τη Φώφη Γεννηματά και τους συνεργάτες της στη Χαριλάου Τρικούπη.

Πρώτα δύο «κηπουροί» του Γιώργου Παπανδρέου, ο Θάνος Μωραΐτης και ο Αγγελος Τόλκας υπουργοποιούνται παρουσία του Αλέξη Τσίπρα (εδώ).

Και έπειτα γίνεται γνωστό ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θα βρεθεί μαζί με τον νυν Πρωθυπουργό σε κοινή εκδήλωση.

Και όλα αυτά ενώ η κυρία Γεννηματά ανακοινώνει τα ψηφοδέλτια (εδώ) αλλά όχι αυτό της Αχαΐας όπου θέλει να κατεβεί ο κ. Παπανδρέου.

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Τσίπρα να μιλήσουν σε εκδήλωση που διοργανώνει στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα η ομάδα της Προοδευτικής Συµµαχίας των Σοσιαλιστών και ∆ηµοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην εκδήλωση συµµετέχουν και το γραφείο του ιδρύματος της SPD Friedrich-Ebert-Stiftung στην Αθήνα, ενώ κεντρικό ρόλο παίζει το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής, στο οποίο προεδρεύει η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη. Η τελευταία εμφανίζεται να έχει αποστείλει και την πρόσκληση στον κ. Τσίπρας και τον κ. Παπανδρέου.

Αυτήν την συνύπαρξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ έσπευσε αν αναδείξει στο πρωτοσέλιδό της την Τρίτη η «Εστία», κάνοντας μάλιστα λόγο για ίδρυση νέου κόμματος.

Ακόμα και αν αυτό είναι μια από τις συνήθεις υπερβολές της συγκεκριμένης εφημερίδας, η συνεύρεση των δύο πολιτικών τροφοδοτεί εκ νέου τα σενάρια περί υπόγειων διαδρομών μεταξύ του Μαξίμου και του περιβάλλοντος του κ. Παπανδρέου.

Και υπό αυτό το πρίσμα δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η προκλητική «προφητεία» του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη ότι θα συνεχιστούν οι διαρροές προς τον ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΙΝΑΛ, το οποίο κατά την άποψή του «θα δυσκολευτεί» να μπει στη Βουλή.

Ούτε και η αναφορά τού ισχυρού στα της Κουμουνδούρου, Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση αν είναι καλοδεχούμενος ο κ. Παπανδρέου στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Προσωπικά είµαι υπέρ των συγκλίσεων και οι δυνάµεις που καλύπτουν αυτό που ονοµάζεται ΚΙΝΑΛ εξ αντικειµένου µπορούν να αποτελέσουν µαζί µας ένα ευρύ µέτωπο συνεργασίας».

Γρηγοράκος: «Οχι μαζί με Παπανδρέου αν…»

Μια πρώτη ηχηρή αντίδραση από το ΚΙΝΑΛ ήρθε από τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, βουλευτή Λακωνίας, ο οποίος εξέφρασε την αδυναμία του να συνυπάρξει στο ίδιο κόμμα με τον κ. Παπανδρέου αν αυτός έχει κάνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με τον κ. Τσίπρα.

Μιλώντας στον «Παραπολιτικά 90.1 Fm» ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε πως «αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, δεν μπορώ να είμαι στον ίδιο χώρο με τον Γ.Παπανδρέου. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας «δεν κρατάμε κανέναν όποιος πάει σε εκδηλώσεις οι οποίες είναι αντίθετες με το κόμμα δεν έχει θέση στο κόμμα».

Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό και τη συμμετοχή των δύο πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ είπε ότι «Η αλεπού στον ύπνο της κοκορόπουλα έβλεπε», έβλεπε Τόλκα και Μωραϊτη. «Με αυτά που γίνονται σήμερα δεν υπάρχει κανονικότητα. Εγώ δεν μπορώ να είμαι στον ίδιο χώρο με κανέναν από αυτούς πολύ περισσότερο δεν μπορώ να είμαι με το Ρασπούτιν, δεν μπορώ να είμαι με τον Τ. Κουίκ στον ίδιο χώρο, δεν μπορώ να είμαι με όλο αυτό το συνονθύλευμα του Καμμένου και κάτι παιδάκια από το ΠΑΣΟΚ τα οποία δεν βγαίναν πουθενά ούτε δημοτικοί σύμβουλοι τα οποία αποφάσισαν κάποια στιγμή να πάνε να γίνουν υφυπουργοί», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ερωτόμενος για τις δηλώσεις του κ. Βερναρδακης, αποκάλυψε ότι ήταν ο προσωπικός δημοσκόπος του Ακη Τσοχατζόπουλου. «Ηταν μαζί στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων… όλο αυτό που μας έλεγε ο πρωθυπουργός ότι δεν συνεργάζεται με το “βρώμικο ΠΑΣΟΚ”, αυτό το “βρώμικο ΠΑΣΟΚ” το έχει στην αυλή του. Την κυρία Ξενογιαννακοπούλου, όλα αυτά τα ωραία παιδιά που πήρε τώρα τελευταία τις μεγάλες μεταγραφές που δεν βγαίνανε καν βουλευτές… τους χαρίζουμε»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...