394
Ακμαιότατη παρά τα 97 της χρόνια, η Απφελ συνεχίζει να δίνει συμβουλές μόδας και διακόσμησης | Facebook/Iris Apfel

Η 97χρονη fashionista που έκλεισε το πρώτο της συμβόλαιο με πρακτορείο μοντέλων

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2019, 22:26
Ακμαιότατη παρά τα 97 της χρόνια, η Απφελ συνεχίζει να δίνει συμβουλές μόδας και διακόσμησης
|Facebook/Iris Apfel

Η 97χρονη fashionista που έκλεισε το πρώτο της συμβόλαιο με πρακτορείο μοντέλων

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2019, 22:26

Επιχειρηματίας, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, γευσιγνώστρια, αλλά και περιστασιακό μοντέλο για διάσημους οίκους μόδας και brands εδώ και πολλά χρόνια, η Αϊρις Απφελ αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα fashion icons των ΗΠΑ.

Η γηραιά κυρία της μόδας και του ντιζάιν με τα μεγάλα γυαλιά και τα ασημένια μαλλιά που έχει επηρεάσει σχεδιαστές αλλά και καλλιτέχνες – όπως τον σκηνοθέτη του «Gimme Shelter», Αλμπερτ Μέισλς, που την επέλεξε ως μούσα του για το τελευταίο του ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Iris» – ποτέ δεν συνεργάστηκε επισήμως με κάποιο πρακτορείο, μέχρι πριν λίγες εβδομάδες που έκλεισε το πρώτο της συμβόλαιο.

Έτσι, το πρακτορείο μοντέλων IMG ανακοίνωσε πως πλέον θα εκπροσωπεί και την Απφελ, δίπλα σε διάσημα μοντέλα, όπως η Αλεσάντρα Αμπρόσιο, η Μπέλα Χαντίντ, η Γκιζέλ Μπούντχεν, η Μιράντα Κερ κ.α.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Ποτέ δεν είχα κανονικό ατζέντη», σχολίασε η 97χρονη, «καθώς είμαι ένα κορίτσι που τα κάνει όλα μόνο του. Ποτέ δεν περίμενα η ζωή μου να πάρει τέτοια τροπή οπότε δεν ήμουν προετοιμασμένη. Όλα έγιναν τόσο ξαφνικά, και σκέφτηκα στην ηλικία μου να μην φτιάξω γραφείο και εμπλακώ με πολλά. Άλλωστε θεώρησα πως δεν θα κρατήσει για πολύ. Δεν ξέρω πώς, αλλά με βρήκαν και με έπαιρναν τηλέφωνο. Είμαι ενθουσιασμένη και ευγνώμων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το τι ακριβώς περιλαμβάνει το συμβόλαιό της, η Απφελ αποκλείει να είναι πασαρέλα. «Πώς να συναγωνιστώ στην πασαρέλα; Είναι γελοίο. Ευελπιστώ να κάνουμε κάποιες συνεργασίες ή ίσως να γίνω εκπρόσωπός τους. Το αφήνω πάνω τους. Ξέρουν καλύτερα από εμένα», λέει η ίδια.

«Η Αϊρις είναι είδωλο με ανυπολόγιστο ταλέντο. Εκπέμπει δημιουργικότητα και έμπνευση. Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που θα εξερευνήσουμε νέες και μοναδικές ευκαιρίες μαζί της, όπου τα φυσικά χαρίσματά της θα μοιραστούν με τον κόσμο. Στα 97 της χρόνια, συνεχίζει να αποδεικνύει πως η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός και όχι κάτι που θα έπρεπε να μας καθορίζει», είπε με την σειρά του ο Αϊβαν Μπαρτ, πρόεδρος των IMG Models και IMG Fashion Properties.

H Απφελ γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1921 στην Αστόρια της Νέας Υόρκης και μέχρι σήμερα ζει στο πολυτελές διαμέρισμά της στο κέντρο της «πόλης που δεν κοιμάται ποτέ».

Υπήρξε επί 69 χρόνια παντρεμένη με τον Καρλ Απφελ και μαζί ίδρυσαν την εταιρεία εσωτερικής διακόσμησης «Old World Weaver», η οποία ανέλαβε μεγάλα projects, ανάμεσα στα οποία και τη διακόσμηση του Λευκού Οίκου επί προεδρίας εννέα διαφορετικών αμερικανών προέδρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...