385
Ο πρώην αντιπρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Ντενί Μποπέν | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γάλλος πρώην βουλευτής μηνύει τις γυναίκες κατηγόρους του

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2019, 21:22
Ο πρώην αντιπρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Ντενί Μποπέν
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γάλλος πρώην βουλευτής μηνύει τις γυναίκες κατηγόρους του

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2019, 21:22

Τον μήνυσαν για σεξουαλική παρενόχληση. Κι αυτός, αφού παύθηκαν οι διώξεις εναντίον του, ανταπάντησε με μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Έξι γυναίκες που κατηγορούσαν τον Ντενί Μποπέν για «παρενόχληση» και «σεξουαλική επίθεση» βρέθηκαν τώρα να κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμηση από τον Γάλλο τέως βουλευτή των Πρασίνων και πρώην αντιπρόεδρο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Ο Μποπέν, αφού απαλλάχτηκε από τις διώξεις που τον βάρυναν… «απασφάλισε» και επιτέθηκε μέσω της νομικής οδού όχι μόνο στις έξι γυναίκες – όλες τους, μέλη του κόμματος του – αλλά μέχρι και σε τέσσερις δημοσιογράφους του ιστοτόπου Mediapart που έφεραν το σκάνδαλο στη δημοσιότητα.

Όπως τονίζει και ο Guardian, πρόκειται ασφαλώς για ένα καίριο χτύπημα εναντίον του κινήματος MeToo κι ένα γεγονός που αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων καθώς, όπως λέει και ένα εκ των θυμάτων του Μποπέν, η εκπρόσωπος του κόμματος Ευρώπη Οικολογία-Πράσινοι (EELV) Σαντρίν Ρουσό, «στέλνει ένα μήνυμα στις γυναίκες εκεί έξω ότι αν τους συμβεί κάτι και αποφασίσουν να μιλήσουν, δεν θα εισακουστούν».

Ο Μποπέν παραιτήθηκε τον Μάιο του 2016 ώστε να «μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του», όπως ανακοίνωσε τότε ο δικηγόρος του.

«Ο Ντενί Μποπέν αμφισβητεί θεμελιωδώς τους ισχυρισμούς ότι προέβη σε σεξουαλική παρενόχληση και ακόμη περισσότερο σε σεξουαλική επίθεση», δήλωσε ο δικηγόρος.

Τότε, συνολικά οκτώ γυναίκες βουλευτές, ανάμεσά τους και η Ρουσό, δήλωσαν σε πολλά ΜΜΕ ότι υπήρξαν θύματα τέτοιων συμπεριφορών εκ μέρους του.

Η Ρουσό δήλωσε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mediapart και στον ραδιοσταθμό France Inter πως τα γεγονότα ανάγονται στον Οκτώβριο του 2011, στη διάρκεια ενός συνεδρίου του κόμματος κοντά στο Παρίσι.

«Κάποια στιγμή, θέλησα να κάνω ένα διάλειμμα», είπε. «Στον διάδρομο ήρθε ο Ντενί Μποπέν. Με κόλλησε στον τοίχο και πιάνοντάς το στήθος μου προσπάθησε να με φιλήσει. Χρειάστηκε να τον απωθήσω βίαια».

Η Ρουσό δήλωσε ότι αισθάνθηκε «πολύ έντονη δυσφορία». «Σκέφτηκα αμέσως πως ήταν εντελώς αφύσικο να το υποστώ αυτό. Αλλά τη φράση σεξουαλική επίθεση, τη σκέφτηκα πολύ αργότερα».

Μια βουλευτής από τη βορειοδυτική Γαλλία, η Ιζαμπέλ Ατάρ, η οποία αποχώρησε από το κόμμα τον Δεκέμβριο του 2013, κάνει λόγο από την πλευρά της για «σχεδόν καθημερινή παρενόχληση με προκλητικά, αισχρά SMS»

Άλλες δύο γυναίκες, η Ελέν Ντεμπόστ, αντιδήμαρχος του Μαν (κεντροδυτική Γαλλία) και η Ανί Λαμέρ, περιφερειακή σύμβουλος του Παρισιού, δηλώνουν επίσης ότι υπήρξαν θύματα παρενόχλησης εκ μέρους του τέως βουλευτή.

Πλέον, όπως τονίζουν τα γαλλικά ΜΜΕ, πρέπει οι μηνυθείσες να αποδείξουν στο δικαστήριο πως δεν έδρασαν με δόλο εναντίον του Μποπέν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...