444
Πλήθος κόσμου περίμενε υπομονετικά στην ουρά έξω από την έπαυλη του Ελβις στην Γκρέισλαντ | REUTERS/Nikki Boertman

Γκρέισλαντ: Συγγενείς, φίλοι και φαν του Ελβις αποχαιρέτησαν τη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2023, 12:40
Πλήθος κόσμου περίμενε υπομονετικά στην ουρά έξω από την έπαυλη του Ελβις στην Γκρέισλαντ
|REUTERS/Nikki Boertman

Γκρέισλαντ: Συγγενείς, φίλοι και φαν του Ελβις αποχαιρέτησαν τη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2023, 12:40

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Γκρέισλαντ, την έπαυλη του Ελβις στο Μέμφις, την Κυριακή, για να αποτίσουν φόρο τιμής «στη μοναχοκόρη του διασημότερου πατέρα στον κόσμο», τη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, που πέθανε από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία 54 ετών.

Στην τελετή τραγούδησαν προς τιμήν της φίλης τους, η Αλάνις Μόρισετ, ο Αξλ Ρόουζ των Guns N’ Roses που έπαιξε στο πιάνο τη μεγάλη του επιτυχία «November rain», ο Μπίλι Κόργκαν των Smashing Pumpkins, μία χορωδία γκόσπελ και το κουαρτέτο Blackwood Brothers, που είχε τραγουδήσει και στην κηδεία του Ελβις Πρίσλεϊ, το 1977, με τα τότε μέλη του.

Επικήδειους εκφώνησαν, μεταξύ άλλων, η μητέρα της, Πρισίλα Πρίσλεϊ, η Σάρα Φέργκιουσον, προσωπική φίλη της Λίζα Μαρί, ένας από τους μάνατζερ του πατέρα της και ο γαμπρός της, ο οποίος διάβασε τα λόγια που έγραψε η κόρη της, Ράιλι Κίου: «Ελπίζω να αγαπήσω την κόρη μου όπως με αγάπησες εσύ. Σε ευχαριστώ που μου έδωσες τη δύναμή μου, την καρδιά μου, την ενσυναίσθησή μου, το θάρρος μου και την αίσθηση του χιούμορ».

Η μητέρα της, Πρισίλα, διάβασε συγκινημένη ένα ποίημα που έγραψε η Χάρπερ, η μία από τις 14χρονες δίδυμες κόρες της Λίζα Μαρί.

Η 77χρονη Πρισίλα Πρίσλεϊ διαβάζει το ποίημα που έγραψε η εγγονή της για τη Λίζα Μαρί – REUTERS/Nikki Boertman

Αν ο Ελβις ήταν «ο βασιλιάς», η κόρη του ήταν «η πριγκίπισσα» για τα εκατομμύρια των θαυμαστών του, και η τελετή που διοργανώθηκε στη μνήμη της ήταν αντάξια μίας γαλαζοαίματης, γράφουν οι New York Times.

Οι τάφοι του Μπέντζαμιν Κίου και της μητέρας του, Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, στην Γκρέισλαντ – REUTERS/Nikki Boertman

Λουλούδια και στεφάνια έστειλαν φαν του Ελβις από όλο τον κόσμο, από τη Νορβηγία μέχρι την Ιαπωνία, τα οποία τοποθετήθηκαν στο μονοπάτι προς τον κήπο του διαλογισμού, όπου βρίσκονται πλέον θαμμένοι πατέρας και κόρη, στην Γκρέισλαντ.

Θαυμαστές έστειλαν στεφάνια από τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ιταλία και την Ιαπωνία – REUTERS/Nikki Boertman

Δίπλα στη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, βρίσκεται ο τάφος του γιου της, Μπέντζαμιν Κίου, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2020, σε ηλικία 27 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη τη μητέρα του μέχρι την ημέρα του θανάτου της.

Θαυμαστές του Ελβις και της κόρης του κρατούν φωτογραφίες της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, την Κυριακή – REUTERS/Nikki Boertman

 

Ο Αξλ Ρόουζ τραγουδά τη μεγάλη επιτυχία των Guns N’ Roses, «November Rain», στη σκηνή της Γκρέισλαντ – REUTERS/Nikki Boertman

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...