168
Η Αρντερν και ο ιάπωνας ομόλογός της Σίντζο Αμπε με αναμνηστικές φανέλες των εθνικών ομάδων του ράγκμπι | Tomohiro Ohsumi/Pool via REUTERS

Γκάφα της Τζασίντα Αρντερν: Μπέρδεψε την Ιαπωνία με την Κίνα!

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2019, 13:35
Η Αρντερν και ο ιάπωνας ομόλογός της Σίντζο Αμπε με αναμνηστικές φανέλες των εθνικών ομάδων του ράγκμπι
|Tomohiro Ohsumi/Pool via REUTERS

Γκάφα της Τζασίντα Αρντερν: Μπέρδεψε την Ιαπωνία με την Κίνα!

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2019, 13:35

Στη θέση να ζητήσει συγγνώμη για το λάθος της βρέθηκε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντερν, η οποία, αμέσως μετά από την άφιξή της στην Ιαπωνία μπέρδεψε τη χώρα με την Κίνα.

Στις πρώτες δηλώσεις της, έπειτα από την άφιξή της στο Τόκιο, η πρωθυπουργός είπε ότι είναι ένα «εξαιρετικά συναρπαστικό διάστημα για τη Νέα Ζηλανδία και τη σχέση της με την Κίνα».

Αμέσως όμως διόρθωσε το λάθος της και ζήτησε συγγνώμη.

Απέδωσε τη γκάφα της στο τζετ λαγκ από την πολύωρη πτήση. «Καταλαβαίνετε ότι ταξίδευα συνεχώς και μόλις έφτασα εδώ», είπε.

Η πρωθυπουργός είχε φτάσει στην Ιαπωνία για συνομιλίες με τον ομόλογό της Σίντζο Αμπε για τη συνεργασία των δύο χωρών σε ζητήματα οικονομίας και ασφάλειας. Το ωφέλιμο όμως πάει και με το τερπνό: η Αρντερν θα παρακολουθήσει και τη νεοζηλανδική εθνική ράγκμπι σε αγώνα στην Ιαπωνία για το παγκόσμιο κύπελλο.

Επόμενος σταθμός των ταξιδιών της Αρντερν θα είναι η Νέα Υόρκη όπου θα παραβρεθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Πέρυσι είχε παραβρεθεί με την νεογέννητη κορούλα της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...