169
Προσφυγικός καταυλισμός στο Κιλίς της νοτιανατολικής Τουρκίας | TRT

Κουμουτσάκος: Χιλιάδες Σύροι στη Σμύρνη, έτοιμοι να περάσουν στα ελληνικά νησιά

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2019, 13:24
Προσφυγικός καταυλισμός στο Κιλίς της νοτιανατολικής Τουρκίας
|TRT

Κουμουτσάκος: Χιλιάδες Σύροι στη Σμύρνη, έτοιμοι να περάσουν στα ελληνικά νησιά

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2019, 13:24

Προ των πυλών μία νέας, εφιαλτικής, αύξησης των προφυγικών ροών βρίσκονται τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς όπως προειδοποίησε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, τις τελεταίες ημέρες συγκεντρώνεται στη Σμύρνη μεγάλος αριθμός σύρων προσφύγων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, πρόκειται για χιλιάδες πρόσφυγες από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, που ήδη μαζεύoνται στη Σμύρνη, έτοιμοι να περάσουν απέναντι στα ελληνικά νησιά.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο αρμόδιος για το χαρτοφυλάκιο της Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπουργός, διαβεβαίωσε μεν ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τρόπο ενίσχυσης των θαλάσσιων συνόρων της χώρας, παραδέχθηκε ωστόσο, πως «είναι δύσκολο να στεγανοποιηθούν».

Εχουμε εισροές από την Ανατολή και μηδενικές εκροές από τα βόρεια σύνορα μας, σημείωσε, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η σημερινή κυβέρνηση έχει παραλάβει περισσότερες από 70.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου που δεν έχουν εκδικαστεί.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι «δεν είχε κουλτούρα επιστροφών μεταναστών».

«Οταν λέγαμε ‘λιάζονται και φεύγουν’, οι εταίροι μας έκλεισαν τα σύνορα», παρατήρησε χαρακτηριστικά, ανασύροντας την περιβόητη δήλωση της πρώην αν. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...