285
Σύσσωμη η αντιπροσωπεία της Νέας Ζηλανδίας |

Από την κούνια στον ΟΗΕ: το «πρώτο μωρό» της Νέας Ζηλανδίας ακολουθεί τη μητέρα του

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2018, 07:43
Σύσσωμη η αντιπροσωπεία της Νέας Ζηλανδίας
|

Από την κούνια στον ΟΗΕ: το «πρώτο μωρό» της Νέας Ζηλανδίας ακολουθεί τη μητέρα του

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2018, 07:43

Την πρώτη γεύση της από τον ΟΗΕ και τον κόσμο στον οποίο ζει πήρε η μικρούλα Νίβι Τε Αρόχα, η μόλις τριών μηνών κόρη της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντερν.

Η μικρή ακολούθησε τη μητέρα της στη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκε η πρωθυπουργός με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που γίνεται αυτήν την εβδομάδα.

Ένα ταξίδι σχεδόν στην άλλη άκρη του κόσμου, που χρειάστηκε πτήση 17 ωρών.

Παρακολούθησε μάλιστα η Νίβι την ομιλία της Αρντερν κατά τη διάρκεια της συνόδου για την ειρήνη στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα στην αγκαλιά του πατέρα της Κλαρκ Γκέιφορντ.

Η Νίβι στην αγκαλιά του πατέρα της (REUTERS/Carlo Allegri)
Η Αρντερν φιλά την κόρη της πριν από την ομιλία (REUTERS/Carlo Allegri)

Είναι η πρώτη φορά που ένα μωρό παρακολουθεί τις εργασίες του Οργανισμού, εξάλλου και η Αρντερν είναι μόλις η δεύτερη εν ενεργεία  πρωθυπουργός που γέννησε κατά τη διάρκεια της θητείας της (η πρώτη ήταν η Μπεναζίρ Μπούτο του Πακιστάν),

Ο Γκέιφορντ ανήρτησε μια φωτογραφία στο Twitter που δείχνει ότι η μικρή Νίβι μπήκε στην αίθουσα με το καρτελάκι με τη φωτογραφία της, νεογέννητη με σκουφάκι. Ιδιότητα του επισκέπτη «Πρώτο Μωρό της Νέας Ζηλανδίας».

Η ομιλία της Αρντερν στη Γενική Συνέλευση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη και τα σενάρια για το αν θα ανέβει στο βήμα αγκαλιά με την κόρη της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «The Today Show» του τηλεοπτικού δικτύου NBC, η Τζασίντα Άρντερν εκμυστηρεύτηκε με χαμόγελο ότι «μερικές φορές μοιάζει το ίδιο σκληρό» να κυβερνά μια χώρα και να ασχολείται με ένα μωρό τριών μηνών κατά τη διάρκεια μιας πτήσης 17 ωρών, από τη Νέα Ζηλανδία στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...