350
«Ρε παιδιά δεν μας φτύνουν...», βγήκε να πει ανοικτά ο Γιώργος Τσίπρας | INTIMEnews

Γιώργος Τσίπρας σε κρίση αυτογνωσίας: Μας έφτυσαν, δεν βρέχει – τελευταία ευκαιρία να σοβαρευτούμε

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2023, 14:55
«Ρε παιδιά δεν μας φτύνουν...», βγήκε να πει ανοικτά ο Γιώργος Τσίπρας
|INTIMEnews

Γιώργος Τσίπρας σε κρίση αυτογνωσίας: Μας έφτυσαν, δεν βρέχει – τελευταία ευκαιρία να σοβαρευτούμε

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2023, 14:55

Από τις αντιδράσεις των πρωτοκλασσάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική πανωλεθρία της Κυριακής ξεχώρισε δίχως αμφιβολία η «απολογία» -εν είδει blame analysis- του Γιώργου Τσίπρα βουλευτή Δυτικής Αττικής και εξαδέλφου του μεγάλου ηττημένου Αλέξη Τσίπρα: σε μία κρίση αυτογνωσίας, είπε στους συντρόφους του στην Κουμουνδούρου ότι… δεν βρέχει, αλλά τους έφτυσε (στην κάλπη) ο ελληνικός λαός!

Το χαστούκι είναι η τελευταία ευκαιρία να σοβαρευτούμε, προειδοποιεί ο εξάδελφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη διαφορά: ότι η δεύτερη ευκαιρία που δόθηκε με το 32% στις προηγούμενες εκλογές του 2019 δεν υπάρχει πια.

«Την κατασπαταλήσαμε τόσο που χειρότερα δε γινόταν. Η υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ των εκλογών του 2019 για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη και μετασχηματισμό του κόμματος, που γέννησε ελπίδα σε χιλιάδες δημοκρατικού κόσμου, ενταφιάστηκε πανηγυρικά σε εσωκομματικές ισορροπίες», ομολογεί ο Γιώργος Τσίπρας στην ανάρτησή του (δείτε τη πιο κάτω) και ακολούθως μιλά για τους αιθεροβάμονες της Κουμουνδούρου, πολλοί εκ των οποίων συντηρούσαν τον «περιβόητο μύθο» των λεγόμενων κρυφών δημοσκοπήσεων που έδιναν πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Και σαν να μην έφτανε αυτό, πολλοί σύντροφοι θεωρούσαν το 32% του 2019 ως βάση εκκίνησης. Απογείωση από την πραγματικότητα».

Και στο απόγειο της κρίσης αυτογνωσίας που τον κατακυρίευσε, ο Γιώργος Τσίπρας παραδέχεται έστω και την ύστατη στιγμή ότι «το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο δεν είναι μόνο τα κανάλια και οι καναλάρχες», αλλά «κυρίως η απογοήτευση, επιφύλαξη, τσαντίλα πολλών διαφορετικών κοινωνικών “φυλών”για πλευρές της πολιτικής» του ΣΥΡΙΖΑ, πριν και μετά το 2019.

«Για πολλές πλευρές από αυτές έχει δίκιο ο κόσμος και όχι εμείς», τονίζει στην ιδιότυπη αυτή απολογία του, για να χρησιμοποιήσει στη συνέχεις μερικές πιο «δύσκολες» λέξεις, όπως αυτοαναφορικότητα και στρουθοκαμηλισμός, στην προσπάθειά του να περιγράψει το τι έφταιξε για την ιστορική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη της περασμένης Κυριακής:

«Η αυτοαναφορικότητα και αλαζονεία απέναντί του δεν αποτελεί απάντηση, είναι ό,τι χειρότερο. Η άρνηση ακόμη και να δούμε σε τι συνίσταται το διαβόητο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο είναι στρουθοκαμηλισμός», επισημαίνει, για να κλείσει με το επίδικο εκλογών και μία ύστατη έκκληση σε ανασύνταξη ενόψει των δεύτερων εκλογών, γιατί όπως λέει (αντί κινήτρου) η αυτοδυναμία Μητσοτάκη μόνο σίγουρη δεν είναι!

Κρυφοί πόθοι…

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...