900
| CreativeProtagon

Γιούργκεν Κλοπ: οι πιο «τρελές» στιγμές του

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 14:00
|CreativeProtagon

Γιούργκεν Κλοπ: οι πιο «τρελές» στιγμές του

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 14:00

Το βράδυ της Τρίτης, η Λίβερπουλ χρειαζόταν μόνο ένα αποτέλεσμα από το παιχνίδι με τη Σάλτσμπουργκ -τη νίκη- για να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο της στο Champions Leage. Οι Kόκκινοι τα κατάφεραν, κρατώντας μάλιστα, το μηδέν στην άμυνα, όμως η τοπική ομάδα ήταν μαχητική, κάτι που βέβαια ο Γιούργκεν Κλοπ, ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης περίμενε. Για αυτό, όταν στην συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα ο γερμανόφωνος αυστριακός διερμηνέας μετέφρασε λάθος τα λόγια του άγγλου παίκτη Τζόρνταν Χέντερσον, λέγοντας πως η Λίβερπουλ θα το πάει… χαλαρά, ο Γερμανός Κλοπ έσπευσε να τον διορθώσει, εξαπολύοντας και λίγα «γαλλικά».

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ ρωτήθηκε αν η κατάκτηση του περυσινού Champions League βοηθάει σε τέτοιες καταστάσεις και απάντησε:

«Πρέπει να πάρουμε ένα αποτέλεσμα για να περάσουμε στον επόμενο γύρο, κάτι που έχουμε ξανακάνει. Αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι εύκολο να το ξανακάνουμε, μαθαίνουμε από τέτοιες εμπειρίες και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πιστεύουμε στις ικανότητες μας και αν συνεχίσουμε να παίζουμε όσο καλά μπορούμε τότε θα πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Η προφορά του άγγλου διεθνή δεν είναι βαριά, αλλά ήταν αρκετή για να μπερδέψει τον διερμηνέα, που είπε στους δημοσιογράφους ότι η Λίβερπουλ θα το πάει με το…μαλακό απέναντι στην Σάλζμπουργκ. Πριν προλάβει να τελειώσει την φράση του ο Γιούργκεν Κλοπ παρενέβη, στα γερμανικά, λέγοντας: «Είναι σκατένια όταν δίπλα στον μεταφραστή κάθεται ένας προπονητής που μιλάει Γερμανικά», προσθέτοντας: «Ο Χέντερσον δεν λέει πως θα πάμε χαλαρά στο παιχνίδι. Ξέρουμε πως το παιχνίδι είναι μία πρόκληση, μιλάει για όλα αυτά τα συνηθισμένα πράγματα. Πρέπει να προσέχεις, αλλιώς θα κάνω την μετάφραση εγώ. Δεν είναι πολύ δύσκολο». Επειτα το γύρισε στα αγγλικά και αστειεύτηκε για το ότι είναι ήδη σε «ανταγωνιστική διάθεση».

Η αντίδραση του γερμανού προπονητή έγινε γρήγορα viral, αλλά δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Από την περίοδο που εργαζόταν στην πατρίδα του, ήταν γνωστός τόσο για τις ικανότητες του, όσο για το πάθος και τις ιδιαιτερότητες του, έχοντας χαρίσει στον κόσμο αρκετές… ξεχωριστές στιγμές. Ορίστε πέντε από αυτές.

Let’s talk about six baby

Η κατάκτηση του Champions League στον τελικό με την Τότεναμ το περασμένο καλοκαίρι ήταν, ίσως, η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα του. Ο Γερμανός δεν είχε κερδίσει κανένα τρόπαιο μετά από τρία χρόνια στο Λίβερπουλ και είχε ηττηθεί και στους έξι τελικούς που είχε φτάσει. Ετσι, είχε κάθε δικαίωμα να το… παρακάνει λίγο κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών.


Μετά την λήξη του αγώνα, δήλωσε πως ήταν, ήδη, λίγο μεθυσμένος και δεν προσπάθησε να το κρύψει στην μεικτή ζώνη, τραγουδώντας «Let’s talk about six baby», παραλλάσσοντας το τραγούδι «Let’s talk about sex baby», για να γιορτάσει το 6ό τσάμπιονς λιγκ της Λίβερπουλ. Ίσως τελικά να μην ακούει μόνο χέβι μέταλ.

Τα εσώρουχα του Κριστιάνο

Πριν από τον θρίαμβο του Ιουνίου, οι κόκκινοι είχαν φτάσει τον τελικό της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης τον προηγούμενο χρόνο. Τότε, ήταν τα αουτσάιντερ, καθώς αντιμετώπιζαν την πρωταθλήτρια Ρεάλ, που είχε παίξει σε τέσσερις τελικούς μέσα σε πέντε χρόνια, ενώ ήταν η πρώτη φορά για τους παίκτες της Λίβερπουλ.

Τι έκανε, λοιπόν, ο Κλοπ για να χαλαρώσει την ομάδα του; Εδωσε τις οδηγίες του πριν τον αγώνα φορώντας τα πολυδιαφημισμένα εσώρουχα της γραμμής του Κριστιάνο Ρονάλντο, που τότε αγωνιζόταν στην βασίλισσα. Όπως πρόσφατα αποκάλυψε ο Τζίνι Βαινάλντουμ, ο Κλοπ έβαλε την μπλούζα του μέσα από το CR7 εσώρουχο του, ξεκαρδίζοντας όσους ήταν στο αποδυτήριο.

Adriaaaaaan

Η φετινή αγωνιστική περίοδος δεν άρχισε με ιδανικό τρόπο για την Λίβερπουλ, καθώς ο βασικός τερματοφύλακας Αλισον τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι, ενώ ο αναπληρωματικός Μινιολέ είχε, μόλις, πάρει μεταγραφή στη Μπριζ. Στη διάσωση ήρθε ο Αντριάν, ο οποίος υπέγραψε ως ελεύθερος και έπαιξε στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με αντίπαλο την Τσέλσι.

Το παιχνίδι κρίθηκε στα πέναλτι, με τον ισπανό πορτιέρο να αποκρούει το χτύπημα του Τάμι Εϊμπραχαμ, δίνοντας το τρόπαιο στη Λίβερπουλ. Στην συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα ο Κλοπ έκανε και πάλι αναφορά στην ποπ κουλτούρα, αυτή τη φορά φωνάζοντας «Αντριάαααν», όπως ο Συλβέστερ Σταλόνε στην ταινία «Ρόκι».

Οταν ράγισε το γυαλί

Ο Γιούργκεν Κλοπ συνηθίζει να παίρνει μέρος στους πανηγυρισμούς με τους παίκτες του, ειδικότερα σε σημαντικές περιστάσεις . Ο αγώνας με την Νόριτς, τον Ιανουάριο του 2016, δεν ήταν παρά ένα συνηθισμένο ματς του αγγλικού πρωταθλήματος, όμως έμελλε να μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο «τρελά» παιχνίδια στην ιστορία της διοργάνωσης.


Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ανταμ Λαλάνα έκανε ένα σουτ που έσκασε πρώτα στο έδαφος και μετά στα δίχτυα, «γράφοντας» το τελικό 4-5 υπέρ της Λίβερπουλ, με τους παίκτες των κόκκινων να γίνονται όλοι ένα κουβάρι. Μαζί ήταν και ο καινούριος, τότε, προπονητής τους, του οποίου, όμως, τα γυαλιά έσπασαν.

Η ερωτική φωνή

Μια ημέρα πριν το παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Παρί Σεν Ζερμέν για τους ομίλους του Champions League, τον Νοέμβριο του 2018, ο Κλοπ ρωτήθηκε από έναν σενεγαλέζο δημοσιογράφο για έναν τραυματισμό που ταλαιπωρούσε τον Σάντιο Μανέ. Παραδόξως, όταν ο Γερμανός άκουσε την ερώτηση από τα χείλη του άγγλου μεταφραστή γέλασε.

Ποιος ο λόγος; Σύμφωνα με τον Κλοπ, η «πολύ ερωτική φωνή» του διερμηνέα. Απ’ ότι φαίνεται, λοιπόν, τα πάει μια χαρά με τους μεταφραστές…αρκεί να έχει ωραία χροιά η φωνή τους

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...