179
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ενώ προσέρχεται στη σύνοδο των G7 | Reuters/Mandel Ngan/Pool

Γιούνκερ: «Τιμώ το θάρρος και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2017, 09:51
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ενώ προσέρχεται στη σύνοδο των G7
|Reuters/Mandel Ngan/Pool

Γιούνκερ: «Τιμώ το θάρρος και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2017, 09:51

Σε μια σαφή δήλωση στήριξης της Ελλάδας και των προσπαθειών των Ελλήνων προχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, από την Ταορμίνα της  Σικελίας, όπου βρέθηκε για τη σύνοδο των ηγετών των επτά πλουσιότερων κρατών του κόσμου.

«Τιμώ το θάρρος και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων», δήλωσε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια μάλιστα της εισαγωγικής παρέμβασης του και όχι μετά από ερώτηση δημοσιογράφου.

Οπως πρόσθεσε «αυτή τη φορά δεν χρειάζεται να συζητήσουμε για την Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο που συζητούσαμε προηγουμένως για αυτήν».

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα κατάσταση της χώρας, είπε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, τα πάει καλά και θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο θάρρος και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

» Η Ελλάδα είναι σπουδαίο έθνος και οφείλουμε να σεβόμαστε το έθνος αυτό», υπογράμμισε.

Αν και δεν έχει πλέον από τη θέση του προέδρου της Κομισιόν την δυνατότητα παρέμβασης που είχε στο παρελθόν, όταν ήταν πρόεδρος του Eurogroup, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξακολουθεί να παίρνει σαφώς θέσεις υπέρ της Ελλάδας και να ζητά συνολική λύση που θα επιτρέψει την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...