235
|

Γιγάντιος φαλαινοκαρχαρίας «αιχμαλωτίζεται» κάτω από σκάφος τουριστών

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2018, 17:58

Γιγάντιος φαλαινοκαρχαρίας «αιχμαλωτίζεται» κάτω από σκάφος τουριστών

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2018, 17:58

H φωτογραφία μοιάζει εκ πρώτης όψεως ψεύτικη. Και όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ο 26χρονος Τομ Κάννον κατάφερε να φωτογραφήσει το τεράστιο ψάρι στις ακτές της δυτικής Αυστραλίας, περίπου 6 χιλιόμετρα από την ακτή στο πίσω μέρος του κοραλλιογενή κόλπου Ningaloo Reef.

Αυτοί που έμειναν έκπληκτοι από το περιστατικό, ήταν φυσικά οι τουρίστες που είδαν το τεράστιο αυτό κύτος φαλαινοκαρχαρία ακριβώς κάτω από τη βάρκα τους.

Ο Τομ Κάννον δεν βρισκόταν φυσικά στο σκάφος, αλλά ακολουθούσε υποβρυχίως το τεράστιο κύτος προκειμένου να φωτογραφήσει το αβυσσώδες στόμα του.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ψάρι στον πλανήτη το οποίο ξεπερνάει τα 13-15 μέτρα ενώ τρέφεται αποκλειστικά με πλαγκτόν και μικρά ψαράκια. Ζυγίζει το λιγότερο 40 τόνους. Δεν είναι σαρκοφάγο, όμως το να βρεθεί κάποιος τόσο κοντά του είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Ο φαλαινοκαρχαρίας συναντάται στους τροπικούς και θερμούς ωκεανούς και στην ανοικτή θάλασσα και μπορεί να ζήσει για περίπου 70 έτη. Το είδος θεωρείται ότι έχει εμφανιστεί περίπου πριν από 60 εκατομμύρια έτη

Ο Τομ Κάννον είπε για την φωτογραφία του: «Η εικόνα τραβήχτηκε περίπου 6 χιλιόμετρα από την ακτή στο πίσω μέρος του κοραλλιογενή κόλπου Ningaloo Reef. Δεν φοβήθηκα, κολυμπάω συχνά δίπλα τους, αλλά πάντα διατηρώ μια απόσταση ασφαλείας. Είναι ένα πολύ υπάκουο ψάρι και συχνά αποφεύγει οτιδήποτε όταν αισθανθεί ότι απειλείται.»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...