653
Ο Χρήστος Ταραντίλης στο Press Room: Διακρινόταν για τους χαμηλούς τόνους στις αντιπαραθέσεις του με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης | ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Γιατί ο Χρήστος Ταραντίλης έφυγε νωρίς

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2021, 18:08
Ο Χρήστος Ταραντίλης στο Press Room: Διακρινόταν για τους χαμηλούς τόνους στις αντιπαραθέσεις του με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης
|ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Γιατί ο Χρήστος Ταραντίλης έφυγε νωρίς

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2021, 18:08

Ηταν σχεδόν το κοινό μυστικό της πολιτικο-δημοσιογραφικής πιάτσας τις τελευταίες ημέρες. Πολιτικοί (και μη) συντάκτες, αλλά και πολιτικά στελέχη εκτιμούσαν ότι επίκειται μια σημαντική ανακατάταξη στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου, με την απουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη να μην έχει περάσει απαρατήρητη από τα δύο τελευταία briefing. Και τι briefing! Το πρώτο, μετά το Σαββατοκύριακο της Ικαρίας και το άλλο, μετά τον σάλο γύρω από το πρόσωπο της Λίνας Μενδώνη.

Και τις δύο φορές, τα κάστανα κλήθηκε να βγάλει από τη φωτιά η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Και αν αμέσως μετά το συμβάν της Ικαρίας, ο κ. Ταραντίλης συνόδευε τον Πρωθυπουργό στην Κύπρο και στο Ισραήλ, αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης Λιγνάδη, με την υπουργό Πολιτισμού να δέχεται ομαδικά πυρά.

Ο κ. Ταραντίλης, πάντως, δεν παραιτήθηκε σε καμία περίπτωση για λόγους που σχετίζονται με την υπόθεση Λιγνάδη, όπως έσπευσε αμέσως να ερμηνεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι οικογενειακοί λόγοι που επικαλείται στην επιστολή του είναι απολύτως αληθείς, σύμφωνα με γνωρίζοντες το παρασκήνιο, ενώ οικογενειακοί ήταν και οι λόγοι που δεν του επέτρεψαν να κάνει το briefing της προηγούμενης Δευτέρας. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι η πολιτική σε αυτό το επίπεδο είναι ένα πολύ σκληρό σπορ, με αδυσώπητα ωράρια και χωρίς Σαββατοκύριακα. Και μπορεί να έγιναν τις προηγούμενες ημέρες προσπάθειες εντός του Μεγάρου Μαξίμου να μείνει ο κ. Ταραντίλης στη θέση του, οι προσωπικοί λόγοι, όμως, που επικαλείται στην επιστολή του κατέστησαν την περαιτέρω παραμονή του αδύνατη. Χώρια μάλιστα που οι σκέψεις για αποχώρησή του είχαν γίνει talk of the town στην πολιτική πιάτσα.

Ομολογουμένως, ο κ. Ταραντίλης δεν πρόλαβε να αφήσει στίγμα στο πόντιουμ του briefing. Και ενώ όλοι ομολογούν ότι είναι ένας ακέραιος, ευγενής και συμπαθής άνθρωπος, οι δημόσιες παρεμβάσεις του δεν έκαναν αίσθηση.

Ως αναπληρώτρια η από σήμερα κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλάει κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου (ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)

Τη θέση του –ακαθόριστο για πόσο χρόνο– αναλαμβάνει πλέον η αναπληρώτριά του. Πολύπειρη δημοσιογράφος, η Αριστοτελία Πελώνη είναι πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού. Το τελευταίο διάστημα χειρίζεται επικοινωνιακά, κατ’ ανάθεσιν από τον κ. Μητσοτάκη, το μείζον project του εμβολίου, ενώ όλο και πιο συχνά αναλάμβανε το τελευταίο διάστημα να κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, περνώντας τη γραμμή του Μαξίμου. Στο ίδιο διάστημα, ο κ. Ταραντίλης περιορίστηκε σε μόλις δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις (ΕΡΤ, ΣΚΑΪ).

Η διατύπωση της ανακοίνωσης του Μαξίμου, όπως προείπαμε, δεν ξεκαθαρίζει αν η κυρία Πελώνη θα γίνει οριστικά εκπρόσωπος. Εκτός αν ισχύσει το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Ταραντίλης: Μένω πιστός στις αρχές της ΝΔ και στον Πρωθυπουργό

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Χρήστος Ταραντίλης με ανάρτησή του στο Facebook, ξεκαθάρισε για δεύτερη φορά ότι η παραίτησή του δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους.

«Μένω πιστός στις αρχές της Ν.Δ. και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας, άλλωστε, να υπηρετώ την παράταξη και τον πρόεδρο ως βουλευτής Επικρατείας και να εργάζομαι για το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα» αναφέρει και κάνει λόγο για αυθαίρετη ερμηνεία της ανακοίνωσης παραίτησής του, εκ μέρους της αντιπολίτευσης, η οποία, όπως σημειώνει, επιχειρεί να την εκμεταλλευτεί πολιτικά.

Επαναλαμβάνει ακόμα, ότι θέλησε να παραιτηθεί από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους.

«Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς», τονίζει ο κ. Ταραντίλης και προσθέτει: «Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο. Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων εναπόκειται στις επιλογές κάθε ατόμου, οι οποίες όμως οφείλουν να γίνονται σεβαστές απ’ τους υπολοίπους. Γιατί, διαφορετικά, η πολιτική μετατρέπεται σε ισοπεδωτικό εισβολέα στον ιδιωτικό χώρο κάθε πολίτη. Και αυτό δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που έχουμε χρέος να οικοδομούμε ημέρα με την ημέρα».

Διαπιστώνοντας, δυστυχώς, ότι η αντιπολίτευση επιμένει να ερμηνεύει αυθαίρετα την ανακοίνωσή μου, επιχειρώντας να την…

Posted by Χρήστος Ταραντίλης on Sunday, February 28, 2021

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...