301
O Ρομάν έχει προβλήματα... | Paul Gilham/Getty Images

Για ξέπλυμα χρήματος κατηγορούν τον Αμπράμοβιτς οι Ελβετοί!

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2018, 14:07
O Ρομάν έχει προβλήματα...
|Paul Gilham/Getty Images

Για ξέπλυμα χρήματος κατηγορούν τον Αμπράμοβιτς οι Ελβετοί!

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2018, 14:07

Και επίσημα ανεπιθύμητος στην Ελβετία φαίνεται πως είναι ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ρομάν Αμπράμοβιτς. Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι οι ελβετικές Αρχές αποφάσισαν να μην του χορηγήσουν άδεια παραμονής καθώς θεωρούν ότι ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι θα μπορούσε να αποτελέσει «απειλή για τη χώρα»!

Ειδικότερα, η ομοσπονδιακή αστυνομία της Ελβετίας συνέστησε στους αρμόδιους αξιωματούχους να απορρίψουν το σχετικό αίτημα του ρώσου δισεκατομμυριούχου με την υποψία ότι εμπλέκεται σε ξέπλυμα χρήματος ή έχει επαφή με εγκληματικές οργανώσεις.

Οι ελβετικές Αρχές, πριν από δύο χρόνια, αρνήθηκαν και την αγορά κατοικίας από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς στο Βερντιέ, ένα αλπικό χωριό στο καντόνι του Βαλέ. Υστερα από επτάμηνη νομική μάχη, ο τοπικός Τύπος δημοσίευσε τους λόγους της άρνησης, αποκαλύπτοντας την έκθεση της ελβετικής αστυνομίας, δημοσιεύματα που φιλοξένησε και ο βρετανικός Τύπος.

Στην έκθεση, ο Αμπράμοβιτς είχε χαρακτηριστεί «απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και κίνδυνο για τη φήμη της Ελβετίας». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θεωρείται ύποπτος από τις ελβετικές Αρχές για «ξέπλυμα χρήματος και στενές σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα», δύο πηγές από τις οποίες φέρεται να προέρχεται μεγάλο μέρος του αμύθητου πλούτου του, με εκτιμώμενη αξία 11,8 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι δεν έχει αντιμετωπίσει τέτοιου είδους κατηγορίες στη Ελβετία ή αλλού, καθώς είναι μομφές που δεν υποστηρίζονται από δικαστική απόφαση παρά μόνο από αστυνομικές πληροφορίες.

Ο ίδιος φυσικά αρνείται κάθε κατηγορία, ενώ είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να μη δημοσιευτεί η επιστολή της αστυνομίας προς τις μεταναστευτικές αρχές. Επειτα από πολύμηνη δικαστική μάχη, όμως, ο αντίδικος του Αμπράμοβιτς όμιλος Tamedia κέρδισε και δημοσίευσε τις απόρρητες πληροφορίες.

Ο δικηγόρος του Αμπράμοβιτς, ο Ντανιέλ Γκλας, τόνισε: «Κάθε αναφορά που εμπλέκει τον Αμπράμοβιτς σε ξέπλυμα παράνομου χρήματος ή πως έχει επαφές με εγκληματικές οργανώσεις είναι εντελώς εσφαλμένη. Ο κύριος Αμπράμοβιτς ουδέποτε κατηγορήθηκε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δεν έχει ποινικό μητρώο, ούτε ποτέ έχει κατηγορηθεί ότι έχει διασυσυνδέσεις με εγκληματικές οργανώσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...