230
Ο Ολαφ Σολτς παρουσιάζει τον Καρλ Λάουτερμπαχ στους δημοσιογράφους, τη Δευτέρα | REUTERS/Hannibal Hanschke

Γερμανία: Ο επιδημιολόγος Καρλ Λάουτερμπαχ νέος υπουργός Υγείας

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2021, 12:33
Ο Ολαφ Σολτς παρουσιάζει τον Καρλ Λάουτερμπαχ στους δημοσιογράφους, τη Δευτέρα
|REUTERS/Hannibal Hanschke

Γερμανία: Ο επιδημιολόγος Καρλ Λάουτερμπαχ νέος υπουργός Υγείας

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2021, 12:33

Ο διακεκριμένος επιδημιολόγος και συχνός καλεσμένος σε τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα την πανδημία, Καρλ Λάουτερμπαχ,  θα είναι ο νέος υπουργός Υγείας της Γερμανίας, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα, οι Σοσιαλδημοκράτες, σε εκδήλωση που έγινε στο Βερολίνο.

Ο Λάουτερμπαχ, βουλευτής του SPD, έχει κερδίσει τους τελευταίους μήνες δημοσιότητα ως ειδικός στην πανδημία και έχει γίνει γνωστός για τις εκκλήσεις του προς τους Γερμανούς να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της Covid-19.

Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα, εξέφρασε την αγανάκτησή του όταν 50.000 θεατές παρακολούθησαν αγώνα ποδοσφαίρου. «Σε κανέναν αγώνα δεν θα πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι από 5.000 θεατές», είχε τονίσει ο Λάουερμπαχ.

Ο Ολαφ Σολτς δήλωσε ότι η ανάθεση του υπουργείου στον Λάουτερμπαχ ανταποκρίνεται στην επιθυμία «των περισσότερων Γερμανών».

Ο Καρλ Λάουτερμπαχ ανεβαίνει στη σκηνή, στην παρουσίαση των υπουργών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος

Πριν από την ανακοίνωση για τον διορισμό του, ο Μάρκους Ζέντερ, πρωθυπουργός της Βαυαρίας και επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Eνωσης (CSU) εξέφρασε τη στήριξή του προς τον Λάουτερμπαχ.

Ο Ζέντερ, ο οποίος επίσης ακολουθεί σκληρή γραμμή σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς περιορισμούς και έχει ταχθεί υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, δήλωσε ότι η Γερμανία έχει ανάγκη από έναν υπουργό Υγείας που να έχει γνώση του αντικειμένου.

«Πιστεύω ότι ο Λάουτερμπαχ μπορεί να το κάνει αυτό», σχολίασε ο βαυαρός πολιτικός μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ενώ πρόσθεσε ότι θα χαιρέτιζε τον διορισμό του επιδημιολόγου στο υπουργείο Υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...